Állami támogatás új elektromos autó vásárlásra

Új elektromos autó vásárlásra 1,5 millió forintos állami támogatást lehet igényelni.
Mely autókra és hogyan lehet igénybevenni?
Pályázat állami támogatásra

"A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) támogatást nyújt magánszemélyek és jogi személyek részére tisztán elektromos személygépkocsik és/vagy legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tisztán elektromos tehergépkocsik vásárlásához.

Jogosultak köre: természetes személyek, gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, civil szervezetek, helyi önkormányzatok, köztestületek, költségvetési szervek, egyházi jogi személyek, ügyvédi irodák, egyéni ügyvédek, egyéni szabadalmi ügyvivők, szabadalmi ügyvivői irodák, egyéni közjegyzők, közjegyzői irodák és végrehajtói irodák nyújthatják be a támogatási kérelmüket.

Támogatás mértéke: bruttó eladási ár 21 %-a (legfeljebb 1,5 M Ft)

Jelenlegi konstrukcióban a támogatás csak a 15 millió Ft bruttó vételárat meg nem haladó gépjárművekre igényelhető."

Forrás: e-mobi

Hogy működik való életben ez a támogatás és pályázat?

1. lépés - autó kiválasztása: A pályázatot úgy tudod kitölteni, ha már megvan a kiszemelt elektromos autó. Az oldalunkon megtalálod a 15 millió forint alatti elektromos autókat, melyre igényelhető támogatás - új elektromos autók 15 millió forint alatt.

2. lépés - autókereskedő keresése: A pályázat beadásához szükséges az autókereskedő regisztrációja a rendszerbe, akinél megveszed az autót, tehát keresd fel őket, hogy az állami támogatáshoz benne vannak-e már az e-mobi rendszerében. Ha ezt elszalasztod, és később derül ki, hogy ők nincsenek benne a rendszerben, akkor ez akár egy hónapos csúszást is jelenthet neked a támogatásban.

3. lépés - pályázat kitöltése: A pályázatot itt az e-mobil oldalán kell kitöltened, melynek kitöltéséhez itt az e-cars.hu készített egy segédletet.

Számolj azzal, hogy a pályázat elbírálása körülbelül 1 hónapot vesz igénybe, hiánypótlása esetén akár 2 hónapot is. Nem tudunk még olyan esetről, hogy bárki pályázatát is visszautasítottak volna, aki megfelelt a feltételeknek.

Reméljük, hogy Te is igénybe tudod venni az állami támogatást. Ha már van villanyautód, akkor írd meg a tapasztalataidat az oldal közössége számára - Nekem már van villanyautóm.


  • Készítve
    2018.05.21
  • Utolsó frissítés
    2018.05.21
  • Szerző
    Szabó Csaba