EPA / NEDC / WLTP hatótáv

Egy rövid összehasonlítás a villanyautó hatótávok szabványairól.
Miért használjuk az oldalon az EPA szabványt és miért ne higyjünk a NEDC hatótávnak, és mi ez az új WLTP szabvány?

A három szabvány csak megnehezíti az elektromos hatótávok megértését, ezeknek a megértésében segít ez a cikk.

Nem egyszerű egyértelműen válaszolni arra a kérdésre hogy egy villanyautó autó hány kilómétert is tud megtenni? Attól függ... Ezt a kérdés az autógyártók sem tudják könnyen megválaszolni. Ebben segítenek a mérési szabványok.

Vegyük például az új második generációs Nissan Leaf-et. A gyártó szerint akár 378 km-es hatótávot is tud, van olyan autós újság aki pedig "270 km reális hatótáv"-ot ír (pl. Totalcar cikk), a VillanyAutok.com pedig 241 km valós hatótávot ír ehhez az autóhoz. A 378 km a NEDC, a 270 km a WLTD, a 241 km pedig az EPA szabvány alapján számolt hatótáv.

A különböző számok különböző hatótáv számítási technikák miatt jönnek ki. Egy autó elektromos hatótávja sok tényezőtől függ, ebből párat említve: hőmérséklet, terepviszonyok, vezetési stílus, klíma és egyéb nagyobb fogyasztók használata, vagy az akkumulátor kapacitásának csökkenése.

Példa: pár autó hatótávjai

Hasonlítsunk össze pár népszerű elektromos autó EPA, NEDC és WLTP hatótávját:

VillanyAutók EPA hatótáv WLTP hatótáv NEDC hatótáv
Nissan Leaf 2. generáció 241 km 270 km 378 km
BMW i3 94 Ah 183 km 255 km 300 km
Renault Zoe R110 ZE40 250 km 300 km 400 km
Az EPA hatótáv a vegyes (városi + országúti) valós hatótávot adja meg, míg a WLTP hatótáv a városi valós hatótávot adja meg ideális esetben. Télen vagy nyáron klímával a hatótávok ezektől is alacsonyabbak lesznek.

Az EPA hatótávot választottuk a VillanyAutók.com fő hatótáv szabványának, mely talán a legközelebb áll az átlagos használathoz. Nyáron és városban valószínűleg több lesz a hatótáv, autópályán és hidegben pedig valószínűleg kevesebb.

Szabványok összehasonlítása
EPA (US Environmental Protection Agency) - az amerikai szabvány

Az amerikai EPA mérés laboratóriumi körülmények között történik. A mérési szabvány 1978-ban lett létrehozva és legutóbb 2009-ben lett frissítve. Szerencsére a legtöbb európában is forgalmazott villanyautóhoz is készítettek mérést.

A számok alapján ez a legkisebb hatótávot adó szabvány, de a tulajdonosok tapasztalatai alapjá talán ez a legrealisztikusabb, ezért is választottuk az oldalon fő mértékegységnek, annak ellenére hogy ez egy amerikai szabvány.

NEDC (New European Driving Cycle) - ami nem is olyan új

A neve ellenére (New European Driving Cycle = Új európai vezetési ciklus) a szabvány nem új, 1980-as években tervezték és azóta sokat változott az autók használata. Emiatt hamarosan le lesz cserélve az új WLTP szabvánnyal.

Manapság sok villanyautónál még mindig a NEDC hatótávot adják meg a gyártók és egyéb autós oldalak, mivel ez a hivalatos európai szabvány, annak ellenére hogy eléggé túlzó hatótávokat mérnek. Régebbi, ma már nem gyártott modelleknél pedig már az új WLTP hatótáv nem is lesz valószínűleg elérhető, csak a NEDC, ezért is érdemes tudni erről a szabványról.

WLTP (World Harmonized Light Vehicle Test Procedure) - az igai új európai szabvány

A WLTP szabvány a NEDC szabvány lecserélésére és hibáinak kijavítására lett létrehozva Európában, mely mérések közelebb állnak a villanyautó vásárlók által ténylegesen mérhető hatótávokhoz.

A WLTP már dinamikusabb gyorsításokkal mér, ennek ellenére több kritikát is kapott. Még mindig laboratóriumi körülmények között zajlik a mérés, nem veszik számításba az emelkedőket ahol a fogyasztás nagyobb és a lejtőket ahol a visszatöltés egy kis plusz hatótávot jelent, viszont számításba veszi a klíma és egyébb nagyobb fogyasztók energiafelhasználását.

Ez a mérési szabvány még csak pár éves, nem minden új autóhoz elérhetőek az adatok, a régi típusokhoz pedig valószínűleg nem is lesz WLTP hatótáv adatunk, emiatt nem tüntetjük még fel ezt a hatótávot az oldalon.


  • Készítve
    2018.05.08
  • Utolsó frissítés
    2018.05.09
  • Szerző
    Szabó Csaba