Volvo V60 D6 PHEV (1. gen) plug-in hibrid autó

Volvo V60 D6 PHEV (1. gen)

Zöld rendszám

A legkisebb, de mégis nagy hellyel rendelkező ritka dízel plug-in hibrid volvo.

Hatótáv, akkumulátor és töltés
Elektromos hatótáv
(EPA szabvány)
37 km
Akkumulátor kapacitás 11.2 kWh
dízel hatótáv 400+ km
Normál (AC) töltő típusa Type2
Normál (AC) töltéserő 3.7 kW
Gyorstöltés (DC) nincs :(
Üzemanyag tank 45 L
Motor típus 2400 cc dízel
Teljesítmény és méretek
Gyorsulás (0-100 km/h) 6.9 mp
Teljesítmény 231 - 288 LE
Meghajtás Összkerék
Önsúly 1955 kg
Hossz 4628 mm
Szélesség (tükör nélkül) 1865 mm
Szélesség (tükörrel) 2097 mm
Magasság 1484 mm
Csomagtartó 430 l
Szállítható személyek 5

Használt autók (38 db)
Az autók a hasznaltauto.hu oldalról vannak begyűjtve naponta egyszer. A sérült, akkumlátor hibás vagy akkumlátor nélküli autókat pedig nem jelenítjük meg, ha találsz ilyen akkor írj nekünk.

Az alábbi keresés eredményeit tartalmazza az alábbi lista: Volvo V60 D6 PHEV (1. gen)
Kép Autó Évjárat Ár km

Videós tesztek
Ehhez a villanyautóhoz nincsenek teszt videók.
Neked is van villanyautód?
Segítsd a közösséget megismerni a te villanyautódat, azzal hogy írsz róla egy rövid beszámolót/véleményt.

Nekem már van villanyautóm!
Tulajdonosok véleménye
4.5 (6)
 • Villanyautó tulajdonos
  Benedek Pláner VOLVO V60 PHEV D6 215LE - 21000 km

  "Nagyon erős és hosszú utakon sem kényelmetlen."

  "2017 nyarán vettem az autót, akkor 130ezer km volt benne. Ez idő alatt egy szoftver frissítés és a kötelező szervízeket kellett csak elvégezni. A fogyasztása nagyon használat függő, nekem kb 1,5-2,1l/100km, töltés nélkül azonban városban (télen elromlott a töltőm ezalatt néztem a fogyasztást) olyan 7-9l/100km a fogyasztás. Áramból kb 30-45km-t megy el, ami bőven elegendő városi használatra. Igazi prémium autó már alapfelszereltségben is benne van az üzemenytüzeléses állófűtés és nyáron a klímát is bekapcsolja előre, valamint a legtöbb PHEV modellel ellentétben ennek sem a fűtéshez sem a hűtéshez nem kell menetközben járatni a motorját. A csomagtartó az akkumulátorok miatt kisebb, mint a sima modellekben és a tank is csak 45literes. Összességében teljesen élhető autó tisztán elektromosan is, dízellel kiegészítve pedig a 285 ló igazán meg tud indulni, ha szükség van rá. Négy személynek hosszútávon is kényelmes az ötödik hely inkább csak rövid utakra alkalmas."

  Kényelem
  "Elől nagyon kellemes. Hátul is elfér két felnőtt viszonylag jól."
  Teljesítmény
  "Elképesztően gyorsul 6másodperc alatt van 100-on és 640Nm nyomatéka van a 285 ló mellett. Szerintem ez magáért beszél. "
  Megbízhatóság
  "Sosem hagyott ott sehol. Szerintem ezután sem fog."
  Szerviz
  "Csak Bécsben szervízelik a hibrid rendszert és húzzák kicsit a szájukat a mechanikus részekre is itthon, de ez senkit ne tartson vissza, mert az elektromos részhez nagyon ritkán kell hozzányúlni."
  Teljes értékelés

 • Anonim villanyautó tulajdonos
  Anonim tulajdonos - 30000 km

  "Valóban életszerűen, kompromisszumok nélkül használható bivalyerős sportkombi, a svédektől megszokott prémium, sakndináv minőséggel. "

  "Ma a Volvo V60 az egyik legélhetőbb plug in hybrid autó, ha egy modern, zöld rendszámos gépjárműben gondolkozol. Tökéletesen használható "munkábajárós" autó nulla károsanyag-kibocsátással a városban, és ha kell bivaly erős, összkerekes, biztonságos és nem utolsó sorban takarékos autó a hosszú utakra. A Volvo ebbe az autójába minden tudását beletette: a legnagyobb hatótávú elektromos motorját párosította az egyik legjobb D6-os dízelmotorjával. A vezető által szabadon választható vezetési módok: tisztán elektromos / hybrid / power üzemmód. Mire elég az elektromos hatótávja? Amit én minden nap megtudok vele tenni a kipufogó füst nélkül: Munkába járás Budapest kertvárosából a Bazilikához, akár a legnagyobb dugóban is, légkondival vagy fűtéssel. Előtte gyerkőc elszállítása a Nagyihoz/oviba, munka után bevásárlás, majd hazaérkezés. Mindennek a napi költsége kevesebb, mint egy BKV jegy. Ha hosszabb utakon használjuk, jöhet a hybrid üzemmód és kb 3 literes átlagfogyasztás. Ha pedig a gyerkőcök és anyu is kiszállt az autóból, akkor több, mint 280 LE és elképesztő élmény vár Rád a POWER üzemmódban. :) Ennek ellenére aki a Volvo V60 Phev-et választja nem a száguldás élményéért szereti ezt az autót hanem a család biztonságáért a skandináv életérzésért és a hibridek között magasan kiemelkedő prémium anyaghasználatért. "

  Kényelem
  "Szuperkényelmes prémium ülések, átlátható kezelőszervek, erős hangszigetelés, skandináv életérzés bármihez nyúlunk. A 10 millió Ft alatti hibridek és villanyautók között toronymagasan kiemelkedik a prémium életérzésben. "
  Teljesítmény
  "286 LE - ennél többre tényleg nincs szükség. "
  Megbízhatóság
  "Van néhány tipikus hiba, amit ma már jól tudnak kezelni az erre specializált vezetők."
  Szerviz
  "Szokásos szervíz és odafigyelés ennek az autónak is kell. Nem érdemes a gyári szervízeket igénybevennni, mert a hibridre specializált független szerelők ma már jobban ismerik a Volvo V60 hibáit, olcsóbban és gyorsabban tudják javítani - ha szükséges. "
  Teljes értékelés

 • Anonim villanyautó tulajdonos
  Anonim tulajdonos V60 PHEV Polestar 2015 - 6000 km

  "Hibátlan :)"

  "Imádnivaló és tökéletes. Nagyon régóta Volvo-pártiak vagyunk "itthon". Volt több hibrid autónk is, Prius és Lexus, egyik sem Plug-In volt. Használtunk Leaf-et is, de az sem az igazi. Szerintem a mai Magyarországon jelenleg az egyetlen érdemben és kompromisszumok nélkül használható megoldás a PHEV. A konkrét modell 40-50 km-t tud úgy, hogy nem tartom fel a forgalmat elektromos használattal. 110 tempomat szintén elektromosan megoldható, de szerintem nem célravezető. Ahol ennyivel tudsz menni, kapcsold be a "battery save" módot, a több, mint 210 lóerős dízel eléggé kényelmesen elviszi a kasztnit és közben tölti is a nagyakksit. Majd ha araszolni kell, mész elektromosan :) Kényelmes, Volvo-minőség és természetesen biztonság is. Nem egy kis kütyü-szerűség, vmi japán fényes-kopogós-kopós-műanyag, ami tele van gombokkal, képernyőkkel és eléggé futurisztikus, de gagyi érzetet ad. Nem. Ez egy felsőkategóriás autó, ami elég nagy és baromi erős :) Rosszat nem igen tudnék mondani, talán csak azt, hogy nincs a Gen. I-ben panorámatető, "csak" sima napfénytető :D Ennél nagyobb bajunk ne legyen :) Nyilván nem kell említenem, de a zöld rendszám minden előnyét élvezi. A hatótávja elég, ha otthonról töltve indul el az ember. Mi az agglomerációban lakunk (25km-re a belvárostól), kis tervezéssel (töltőpont betervezés), oda-vissza elektromosan lehet közlekedni vagy pályán megyek be és ott ICU viszi a kocsit. "

  Kényelem
  "Volvo. Utazz 2 órát legalább egy Volvo-ban és megérted :) Nem véletlen az egyik - ha nem a leg - kényelmesebb autó."
  Teljesítmény
  "Jó a felfüggesztés, nem lehet érezni a plusz súlyt, sokkal erősebb, mint ami kellhet a hétköznapokban, észre se veszed, de megy mint a rakéta"
  Megbízhatóság
  "A D5 motorja a Volvo-nak legendás, volt olyan XC70-esem, amit 460.000 km-rel vettem és 530.000-rel adtam el. Cseréltem az olajat, odafigyeltem, semmi baja nem volt :)"
  Szerviz
  "okosan! Klímagáz töltés, csere, stb.. csak márkaszervízben. A klímája elektromos, így a hagyományos klímagázokba kevert zöld UV-festék gondot okoz, egészen pontosan zárlatot és tönkrevágja a klímakompresszort, leáll az autó. Mikor megveszed, ellenőrizd, hogy milyen a gáz benne. A kieresztő szelep a jobb első fényszoró mellett van a motortérben."
  Teljes értékelés

 • Anonim villanyautó tulajdonos
  Anonim tulajdonos - 152000 km

  "Kiváló prémium autó! El nem adnám! "
  Kényelem
  Teljesítmény
  Megbízhatóság
  Szerviz
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Levente Bereczki Volvo V60PHEV - 5000 km

  "Kezdem megszeretni"
  Kényelem
  Teljesítmény
  Megbízhatóság
  Szerviz
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Viktor Zsigó X - 1500 km

  "Nagyon jó kis autó!"

  "Kényelmes,komfortos autó! Elektromosan kb.50Km-t tud megtenni! Nekem éppen elég, mert főleg kisebb utakra használom."

  Kényelem
  Teljesítmény
  Megbízhatóság
  Szerviz
  Teljes értékelés
EPA hatótáv logó Tudástár
Az autók elektromos hatótávja sok paramétertől függ, melyet egy számmal nehéz leírni.

Az oldal az amerikai EPA szabvány szerinti elektromos hatótávot használja, mely jól tükrözik a valós elektromos hatótávot, illetve az európai NEDC szabvány szerinti hatótávot is feltűntetjük az oldalon, mely jól hangzik, de csak ideális helyzetben (20 fok, városi tempó) fedi a valóságot.

További részletes leírást és magyarázatot a Tudástár EPA / NEDC / WLTP hatótáv cikkben találsz.
Volvo Volvo V60 D6 PHEV (1. gen) Average rating: 4.5, based on 6 reviews from HUF4799000