Volvo V60 D5 PHEV 2015

Plug-in hibrid autó Zöld rendszám

Az első generációs plug-in V60 első modellje már takarékosabb és kicsit gyengébb D5 motorral, mely még mindig bőven erős átlagos használatra.

Hatótáv, akkumulátor és töltés

Elektromos hatótáv
(WLTP szabvány)
48 km
Elektromos hatótáv
(EPA szabvány)
37 km
Akkumulátor kapacitás 11.2 kWh
dízel hatótáv 640 km
Normál töltő típusa (AC) Type2
Normál töltéserő (AC) 3.7 kW
Villámtöltő (DC) nincs
Üzemanyag tank 45 L
Motor típus 2400 cc dízel

Teljesítmény és méretek

Gyorsulás (0-100 km/h) 6.9 mp
Végsebesség 210 km/h
Teljesítmény 231 LE
Meghajtás összkerék
Önsúly 2058 kg
Hossz 4635 mm
Szélesség (tükör nélkül) 1865 mm
Magasság 1484 mm
Csomagtartó 305 l
Szállítható személyek 5

A Volvo V60 D5 PHEV 2015 plug-in hibrid autó összefoglalója

Elérhetőség és árazás

A Volvo V60 D5 PHEV 2015 plug-in hibrid autó újonnan már nem kapható. Használtan itthon 3 990 000 Ft-tól lehet kapni.

Akkumlátor és hatótáv

A Volvo V60 D5 PHEV 2015 akkumlátorának kapacitása 11.2kWh. Az autó elektromos hatótávja 48 km valós körülmények között, mely a WLTP szabvány szerinti hatótáv. Az autónak nyáron, illetve alacsonyabb sebességnél nagyobb, télen, illetve nagyobb sebességnél pedig kisebb a hatótávja.

Az autó gyorstöltésre (AC) alkalmas, de villámtöltésre (DC) nem.

A gyorstöltése (AC) Type2 csalakozón keresztül történik, melynek maximális töltéserőssége 3.7 kW.

Hajtás és teljesítmény

A Volvo V60 D5 PHEV 2015 maximális teljesítménye 231 lóerő. Az autó összkerék meghajtású. 0-ról 100 km/h-ra 6.9 mp alatt tud felgyorsulni. Végsebessége 210 km/h.

Volvo V60 D5 PHEV 2015 használt autók (3 db)

Az autók a hasznaltauto.hu oldalról vannak begyűjtve naponta egyszer. A sérült, akkumlátor hibás vagy akkumlátor nélküli autókat pedig nem jelenítjük meg, ha találsz ilyen akkor írj nekünk.

Az alábbi keresés eredményeit tartalmazza az alábbi lista: Volvo V60 D5 PHEV 2015
Kép Autó Évjárat Ár km

Volvo V60 D5 PHEV 2015 videós tesztek

Ehhez a villanyautóhoz nincsenek teszt videók.
Neked is van villanyautód?
Segítsd a közösséget megismerni a te villanyautódat, azzal hogy írsz róla egy rövid beszámolót/véleményt.

Nekem már van villanyautóm!

Volvo V60 D5 PHEV 2015 vélemények

4.8 (1)
 • Anonim villanyautó tulajdonos
  Anonim tulajdonos V60 PHEV Polestar 2015 - 6000 km

  "Hibátlan :)"

  "Imádnivaló és tökéletes. Nagyon régóta Volvo-pártiak vagyunk "itthon". Volt több hibrid autónk is, Prius és Lexus, egyik sem Plug-In volt. Használtunk Leaf-et is, de az sem az igazi. Szerintem a mai Magyarországon jelenleg az egyetlen érdemben és kompromisszumok nélkül használható megoldás a PHEV. A konkrét modell 40-50 km-t tud úgy, hogy nem tartom fel a forgalmat elektromos használattal. 110 tempomat szintén elektromosan megoldható, de szerintem nem célravezető. Ahol ennyivel tudsz menni, kapcsold be a "battery save" módot, a több, mint 210 lóerős dízel eléggé kényelmesen elviszi a kasztnit és közben tölti is a nagyakksit. Majd ha araszolni kell, mész elektromosan :) Kényelmes, Volvo-minőség és természetesen biztonság is. Nem egy kis kütyü-szerűség, vmi japán fényes-kopogós-kopós-műanyag, ami tele van gombokkal, képernyőkkel és eléggé futurisztikus, de gagyi érzetet ad. Nem. Ez egy felsőkategóriás autó, ami elég nagy és baromi erős :) Rosszat nem igen tudnék mondani, talán csak azt, hogy nincs a Gen. I-ben panorámatető, "csak" sima napfénytető :D Ennél nagyobb bajunk ne legyen :) Nyilván nem kell említenem, de a zöld rendszám minden előnyét élvezi. A hatótávja elég, ha otthonról töltve indul el az ember. Mi az agglomerációban lakunk (25km-re a belvárostól), kis tervezéssel (töltőpont betervezés), oda-vissza elektromosan lehet közlekedni vagy pályán megyek be és ott ICU viszi a kocsit. "

  Kényelem
  "Volvo. Utazz 2 órát legalább egy Volvo-ban és megérted :) Nem véletlen az egyik - ha nem a leg - kényelmesebb autó."
  Teljesítmény
  "Jó a felfüggesztés, nem lehet érezni a plusz súlyt, sokkal erősebb, mint ami kellhet a hétköznapokban, észre se veszed, de megy mint a rakéta"
  Megbízhatóság
  "A D5 motorja a Volvo-nak legendás, volt olyan XC70-esem, amit 460.000 km-rel vettem és 530.000-rel adtam el. Cseréltem az olajat, odafigyeltem, semmi baja nem volt :)"
  Szerviz
  "okosan! Klímagáz töltés, csere, stb.. csak márkaszervízben. A klímája elektromos, így a hagyományos klímagázokba kevert zöld UV-festék gondot okoz, egészen pontosan zárlatot és tönkrevágja a klímakompresszort, leáll az autó. Mikor megveszed, ellenőrizd, hogy milyen a gáz benne. A kieresztő szelep a jobb első fényszoró mellett van a motortérben."
  Teljes értékelés
Tudástár
Az autók elektromos hatótávja sok paramétertől függ, melyet egy számmal nehéz leírni.

Az oldal az európai WLTP szabvány szerinti elektromos hatótávot használja, mely jól tükrözik a valós elektromos hatótávot, illetve az európai gyártók is ezt a hatótávot adják meg legtöbbször az autókoz. Az amerikai EPA és a korábbi európai NEDC szabvány szerinti hatótávot is feltűntetjük az oldalon. Az EPA szigorúbb, ezáltal alacsonyabb, de valósabb hatótávot ad meg, míg a NEDC megengedőbb és kevésbé valóságos a WLTP hatótávhoz képest.

További részletes leírást és magyarázatot a Tudástár EPA / NEDC / WLTP hatótáv cikkben találsz.