Renault Zoe

Elektromos autó Zöld rendszám

Az egyetlen 22 kW AC töltővel rendelkező elektromos autó, mely töltőből sok van az országban. Vigyázni kell a külföldi használt autókkal, mert nagyrésze bér-akkumulátoros, melyből sok gondod lehet később.

Elektromos hatótáv, akkumulátor és töltés

Hatótáv (EPA szabvány) 137 - 260 km
Hatótáv (NEDC szabvány) 210 - 403 km
Akkumulátor kapacitás 25.9 - 46.8 kWh
Normál töltő típusa (AC) Type2
Normál töltéserő (AC) 22 - 43 kW
Villámtöltő (DC) nincs

Teljesítmény és méretek

Gyorsulás (0-100 km/h) 13.2 mp
Végsebesség 135 km/h
Teljesítmény 88-110 LE
Meghajtás elsőkerék
Önsúly 1468 kg
Hossz 4084 mm
Szélesség (tükör nélkül) 1730 mm
Szélesség (tükörrel) 1945 mm
Magasság 1562 mm
Csomagtartó 338 l
Szállítható személyek 5

A Renault Zoe elektromos autó összefoglalója

Elérhetőség és árazás

A Renault Zoe elektromos autó újonnan állami támogatással 7 699 000 Ft-tól kapható, támogatás nélkül 9 199 000 Ft-tól. Használtan itthon 4 290 000 Ft-tól lehet kapni.

Akkumlátor és hatótáv

A Renault Zoe akkumlátorának kapacitása 25.9 - 46.8kWh modelltípustól függően. Az autó elektromos hatótávja 137 - 260 km valós körülmények között, mely az EPA szabvány szerinti hatótáv. Az autónak nyáron, illetve alacsonyabb sebességnél nagyobb, télen, illetve nagyobb sebességnél pedig kisebb a hatótávja.

Az autó gyorstöltésre (AC) alkalmas, de villámtöltésre (DC) nem.

A gyorstöltése (AC) Type2 csalakozón keresztül történik, melynek maximális töltéserőssége 22 - 43 kW.

Hajtás és teljesítmény

A Renault Zoe maximális teljesítménye 88-110 lóerő. Az autó elsőkerék meghajtású. 0-ról 100 km/h-ra 13.2 mp alatt tud felgyorsulni. Végsebessége 135 km/h.

Renault Zoe használt autók (12 db)

Az autók a hasznaltauto.hu oldalról vannak begyűjtve naponta egyszer. A sérült, akkumlátor hibás vagy akkumlátor nélküli autókat pedig nem jelenítjük meg, ha találsz ilyen akkor írj nekünk.

Az alábbi keresés eredményeit tartalmazza az alábbi lista: Renault Zoe
Kép Autó Évjárat Ár km

Modell típusok

Renault Zoe videós tesztek

Az összes videót tartalmazó lejátszási listát itt YouTube-on is megtekintheted.

Neked is van villanyautód?
Segítsd a közösséget megismerni a te villanyautódat, azzal hogy írsz róla egy rövid beszámolót/véleményt.

Nekem már van villanyautóm!

Renault Zoe vélemények

4.3 (8)
 • Villanyautó tulajdonos
  Ferenc Bartos Intens - 20000 km

  "Kiváló városi autó, középtávú utazásokhoz is megfelelő! "

  "Nagyon jó kompromisszum, hiszen külső méretei miatt, városban ideális közlekedési eszköz (fürge, fordulékony, könnyen parkolható -főleg tolató kamerával-, igen gazdaságos fogyasztással)! Városon kívül sem vall szégyent, 300 km hatótáv normál tempóban ügyeskedés nélkül teljesíthető (41 kWh-os akku). Az autópálya nem feltétlenül az ő terepe, padlózva nem jutok el Miskolctól Budapestig, ehhez meg kell elégedni 120-130 közötti tempóval. A csomagtér mérete pont elegendő számunkra. A felhasználói szokásainkat 99%-ban kielégíti, eddig egyszer volt szükség ( motorkerékpár szállításához) nagyobb autóra. Nem szívesen mozgatnék egész évben plusz tömeget nagyobb teljesítmény, vagy hatótáv érdekében! Ezidáig várakozásaimat felülmúlta (azok után, hogy életem során, kb. 50 különböző típusú méretű, márkájú autónak voltam boldog, vagy kevésbé elégedett tulajdonosa, 27-től 320 lóerő, illetve 2-től 8 henger közötti szórással). A töltési rendszere zseniális, kicsit kivételezettnek érzem magunkat a magyar töltőinfrastruktúra jelen irányvonala láttán! Meghibásodás még nem történt, remélem ez sokáig így is marad!"

  Kényelem
  "Középső kartámasz hiányzik, ülésfűtés utólag megoldva."
  Teljesítmény
  "Rugalmas, azonnali reakció, alacsony súlyos."
  Megbízhatóság
  "Meghibásodás nem volt."
  Szerviz
  "Szinte jelképes kontroll, csak a garancia miatt viszem szervizbe."
  Teljes értékelés

 • Anonim villanyautó tulajdonos
  Anonim tulajdonos Zoe - 2000 km

  "Eddig bevált jó a hatótáva, gyorsan feltölthető."
  Kényelem
  "Kényelmes ülések"
  Teljesítmény
  "Jól gyorsul"
  Megbízhatóság
  "eddig bevált"
  Szerviz
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Kakuszi Gábor Zoé 22 Kw - 6000 km

  "Nagyon szuper autó, ha lehet csak ezt használja a család "
  Kényelem
  "Az ülés kényelmes, jól támaszt. A világos műszerfal tükröződik a szélvédőn, ami zavaró tud lenni"
  Teljesítmény
  "Jó nyomatéka van, a hatótávra sincs panasz. "
  Megbízhatóság
  "Eddig nem volt vele probléma "
  Szerviz
  "Nem volt még szervizben"
  Teljes értékelés

 • Anonim villanyautó tulajdonos
  Anonim tulajdonos Ze40 - 1500 km

  "Tökéletes városi autó, ami nem veszi zokon ha autópályára is kimerészkedsz vele."

  "Eddigi tapasztalataim nagyon jók. Teszi a dolgát, viszonylag keveset fogyaszt. Városban sok esetben nemhogy csökkenne a hatótáv, hanem még nő is. Autópályán, vagy autóúton kicsit óvatosabban kell taposni de a 200 km így is vihető vele."

  Kényelem
  "Nem fáj a hátam benne "
  Teljesítmény
  "Pont elég"
  Megbízhatóság
  Szerviz
  "Még nincs."
  Teljes értékelés

 • Anonim villanyautó tulajdonos
  Anonim tulajdonos Renault Zoe Intens 22kwh/43kw - 36000 km

  "Csak imádni lehet!"

  "Hosszú utánajárást követően döntöttem a Renault Zoe mellett, mivel napi szinten ingázom (60-80km per nap), plusz hétvégente 180-200km-es vidéki útjaim vannak. Szeretek haladósan menni, ezért olyan elektromos autót kerestem, amit bárhol gyorsan fel lehet tölteni vagy kisebb rátöltéssel (10-15 perc) annyi hatótávot lehet felszedni, hogy a végcél már elérhető legyen. Így esett a választás a 43kw-os inverterrel szerelt Renault Zoe-ra. A beltere és a csomagtartója elég nagy, hogy 2-3 ember kényelmesen elférjen sok cuccal, ezért nem nevezném annyira kicsi autónak. 4-5 embernek már kicsit szűkös. A külső és belső designja mutatós, szerethető. A szervizelése valóban kevés, lényegében az átnézést és a pollenszűrők cseréjét kell kifizetni. A kopó alkatrészek sem horrorisztikusak, ennek a kocsinak tényleg alacsony a fenntartása. A hatótáv nyáron városban 180-200km, autópályán 150km. Télen 120-130km. A legnagyobb előnye minden más elektromos autóhoz képest egyértelműen a töltési rendszere. Csak AC váltóáramot vesz fel, de azt 3 fázison, DC egyenáramos töltése egyáltalán nincs. Ez azonban egyáltalán nem akadály. Mondom, hogy miért! Jelenleg Magyarországon rengeteg AC töltőoszlop van, mindenhová ilyeneket telepítenek, melyek jellemzően 22kw-tal képesek tölteni. Ezt egyedül a Zoe képes maximálisan kihasználni, mivel a legtöbb elektromos autó 3,3-6,6, esetleg 11kw-os AC Type2-es csatlakozóval van ellátva. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy - mivel sosem merítem teljesen le az akkumulátort - 40-50 perc alatt 100%-ra feltölthető az autó. Vannak viszont a villámtöltők, ahol a kétféle egyenáramú DC kábel mellett mindig ott csücsül egy 43kw-os AC váltóáramos csatlakozó is. Itt jellemzően nem szoktam 20-30 percnél többet eltölteni egy 100%-os feltöltéshez. És ami a plusz poén, hogy az AC kábellel akkor is tölthetek, ha valamelyik DC ágon egy másik elektromos autó lóg. Ennek akkor van jelentősége, amikor a DC ágra várva sor alakul ki, mivel az elektromos autók döntő többsége csak DC ágon képes a villámtöltésre. Ha ehhez nem jutnak hozzá, akkor kénytelenek 3-4 órát várni, amíg valamelyik utcai oszlopon feltölt az autójuk. A gyakorlatban jellemzően hetente 2x töltök 20 percet nyilvános töltőn (1 városban, 1 autópályán) és 2x otthon éjszaka, így lényegében nem sok kényelmetlenséggel jár. Ezért választottam a Zoe-t. Jó tanács: HASZNÁLT RENAULT ZOE VÁSÁRLÁSA ELŐTT HIVATALOS MÁRKAKERESKEDÉSBEN GYŐZŐDJ MEG ARRÓL, HOGY AZ AKKUMULÁTORJOG RENDEZETT-E!!!"

  Kényelem
  "5 főnek már nem annyira kényelmes"
  Teljesítmény
  "Dinamikus, hangtalanul suhan a városban"
  Megbízhatóság
  "Semmilyen meghibásodás nem volt"
  Szerviz
  "A kocsi nem túl szervizigényes, de kevés szerelő ért hozzá még a márkaszervizben is. "
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Zsolt Höflinger Q210 Motor - 40.000 km

  "3 Tagú család kedvence, egymás kezéből vesszük ki a kulcsot, mindenhová ezzel megyünk!"

  "Több hónapos alapos piackutatás után egy elektromos autókölcsönzős javaslatára választottam ezt a modellt. Gyors és villámtöltőn is fel tudom tölteni + ami a legfontosabb mivel családi házban lakom és van 380 V /16A ipari áramom amiről szintén gyorsan töltődik.Clio IV alvázra lett építve, a futómű és a fékek is azonosak, tehát baráti áron megszerezhetőek hozzá a szükséges alkatrészek. Mert ugye nem is kell mást cserélni legfeljebb a gumikat ha elkopnak. Economie üzemmódban városban vagy országúton is 150km-t gond nélkül elmegy. 4 személynek kényelmes és még csomagoknak is van hely. A 40 ezer megtett km alatt voltam a Baumgartnernél 60ezres kötelező szervízen, ahol átnézték és 1 db pollenszűrőt cseréltek és ennyi! Kb fél éve megjelent hozzá egy úgynevezett BMS frissítés(amikor törlik az akku memóriájából a korábbi töltéseket,) ettől kb. 25%-al nőtt meg a hatótáv."

  Kényelem
  Teljesítmény
  Megbízhatóság
  Szerviz
  Teljes értékelés

 • Anonim villanyautó tulajdonos
  Anonim tulajdonos Reanult AG Zoe 5AMBA 43 KW - 25000 km

  "Nagyon szeretem a designos belső terét"
  Kényelem
  Teljesítmény
  "Hatótáv 150-160 km"
  Megbízhatóság
  Szerviz
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Kanyó Zoltán Na - 7000 km

  "Nagyon szuper kis kocsi! Ajánlom mindenkinek!"
  Kényelem
  Teljesítmény
  Megbízhatóság
  Szerviz
  Teljes értékelés
Állami támogatás új autó vásárlásra
Erre az autóra igénybe veheted a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tisztán elektromos személygépkocsi vásárlási támogatást, maximum 1,5 millió forintot.

A pályázatot itt az e-mobil oldalán éred el, még több infót pedig az "Állami támogatás új elektromos autó vásárlásra" tudástár oldalunkon találsz.
EPA hatótáv logó Tudástár
Az autók elektromos hatótávja sok paramétertől függ, melyet egy számmal nehéz leírni.

Az oldal az amerikai EPA szabvány szerinti elektromos hatótávot használja, mely jól tükrözik a valós elektromos hatótávot, illetve az európai NEDC szabvány szerinti hatótávot is feltűntetjük az oldalon, mely jól hangzik, de csak ideális helyzetben (20 fok, városi tempó) fedi a valóságot.

További részletes leírást és magyarázatot a Tudástár EPA / NEDC / WLTP hatótáv cikkben találsz.