Opel Ampera hatótávnövelt (range extender) elektromos autó

Opel Ampera

Hatótávnövelt elektromos autó Zöld rendszám

Teljes értékű elektromos autó hatótáv növelő és hajtásba is beszálló teljes értékű benzin motorral. Most nyomott áron jönnek be külföldről.

Hatótáv, akkumulátor és töltés
Elektromos hatótáv
(EPA szabvány)
56 - 85 km
Akkumulátor kapacitás 16 - 18 kWh
benzin hatótáv 400+ km
Normál (AC) töltő típusa Type1
Normál (AC) töltéserő 3.7 kW
Villámtöltő (DC) típusa nincs
Üzemanyag tank 35 L
Motor típus 1398 cc benzin
Teljesítmény és méretek
Gyorsulás (0-100 km/h) 10 mp
Teljesítmény 151 LE
Meghajtás elsőkerék
Önsúly 1635 kg
Hossz 4498 mm
Szélesség (tükör nélkül) 1787 mm
Szélesség (tükörrel) 2126 mm
Magasság 1439 mm
Csomagtartó 310 l
Szállítható személyek 4

Az Opel Ampera hatótávnövelt elektromos autó összefoglalója

Elérhetőség és árazás
Az Opel Ampera hatótávnövelt elektromos autó újonnan már nem kapható. Használtan itthon 3 549 000 Ft-tól lehet kapni.
Akkumlátor és hatótáv
Az Opel Ampera akkumlátorának kapacitása 16 - 18kWh modelltípustól függően. Az autó elektromos hatótávja 56 - 85 km valós körülmények között, mely az EPA szabvány szerinti hatótáv. Az autónak nyáron, illetve alacsonyabb sebességnél nagyobb, télen, illetve nagyobb sebességnél pedig kisebb a hatótávja.

Az autó gyorstöltésre (AC) alkalmas, de villámtöltésre (DC) nem.

A gyorstöltése (AC) Type1 csalakozón keresztül történik, melynek maximális töltéserőssége 3.7 kW.
Hajtás és teljesítmény
Az Opel Ampera maximális teljesítménye 151 lóerő. Az autó elsőkerék meghajtású és 0-ról 100 km/h-ra 10 mp alatt tud felgyorsulni .

Használt autók (62 db)

Az autók a hasznaltauto.hu oldalról vannak begyűjtve naponta egyszer. A sérült, akkumlátor hibás vagy akkumlátor nélküli autókat pedig nem jelenítjük meg, ha találsz ilyen akkor írj nekünk.

Az alábbi keresés eredményeit tartalmazza az alábbi lista: Opel Ampera
Kép Autó Évjárat Ár km

Videós tesztek

Azonos autók
Neked is van villanyautód?
Segítsd a közösséget megismerni a te villanyautódat, azzal hogy írsz róla egy rövid beszámolót/véleményt.

Nekem már van villanyautóm!
Tulajdonosok véleménye
4.4 (14)
 • Villanyautó tulajdonos
  Zoltán Mariczki Opel Ampera facelift - 3500 km

  "Jó választás, jelentősebb város használat esetén"

  "Egy 98-as 1.9 TDI Passat Variantból ültem át ebben a típusba. Összehasonlíthatatlan. Akinek télen napi 30, nyáron napi 60-70 km elég, annak jó választás. Hosszú útra pedig ott benzinmotor. Nekem legrosszabb hosszútávú fogyasztásom 8l/100km (autópálya 140kmh-150kmh) A legjobb 6.1l/100km (95kmh-110kmh) 2 jó szerviz van az Opel Dunán kívül az országban, ott Voltokat is javítanak"

  Kényelem
  "nincs gerictámasz az ülésben"
  Teljesítmény
  Megbízhatóság
  Szerviz
  "Eddig nincs gondom"
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Laszlo Visnyei 2012 - 15000 km

  "Kellemes autó, de belül kisebb, mint az elődje volt, és kissé kényelmetlenebb is, de igyekszik :)"

  "Citroen C5 kombiból ültem át, mert zavart a koromkibocsátás, és egyre inkább városi autóra van szükségem. Nagyon csendes, kényelmesebb a hajtáslánca mint egy automatának, gázra azonnal reagál és L fokozatban egy lábbal lehet vezetni. Télen ki tud fogyni a villany belőle, de nyáron pesti városi forgalomban is megvan a 75-80 km, fillérekből lehet menni vele. Kényelmes, de pár dologra figyelhettek volna: 1, üléstámla, fokozatokban állítható, és pont kettő közt lenne kényelmes. 2, Ülőlap, nem lehet csak az elejét vagy a végét emelni, 3, telefon, ha több telefont tanítottunk meg neki, csak egyhez csatlakozik, az utoljára beállítotthoz 4, radar kitehetne a középső képernyőre valamiféle jelet, és a hangszórókat is használhatná kreatívabban hogy mi milyen messze van tőlem 5, térkép, nincs magyar 6, A lámpa kimondottan szar benne Ami nagyon jó benne, az a távvezérelt fűtés/hűtés. 1-2 perc alatt befűt télen, és le is olvasztja a szélvédőt, és nyáron sem kell a forró kocsiba beszállni. Az is látszik, hogy a mérnökök nagyon jót akartak csinálni, és talán a legjobban hűtött-fűtött akkut sikerült legyártaniuk, ami jó hatással lesz az élettartamára. Ha hosszabb utat kell csinálni, elég kényelmes, a zene szépen szól benne és rászánva 10-20 percet az útra, 110-es tempónál még zöldben marad a takarékosságjelző és 5-6 liter körüli fogyasztással megy, ami nem rosszabb, mint a C5 citroen diesel fogyasztása volt 120-nál, nem miattam pusztul a Föld :) "

  Kényelem
  "Ülés háttámla beállítás, tető közel a fejhez, fejtámla kemény"
  Teljesítmény
  "Rugalmas, nem kell figyelni rá"
  Megbízhatóság
  "Kormányzárra figyelni kell"
  Szerviz
  "a hivatalos drága az eddigi garázscéghez képest, de majd "
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Dukony László Márk Opel Ampera - 40000 km

  "Tökéletes ingázó autó"
  Kényelem
  Teljesítmény
  "A 150 LE minden helyzetre elég"
  Megbízhatóság
  "Legtöbb elektronikus hibajelzése valójában a kis akkumulátor sarujának levételével és visszarakásával orvosolható"
  Szerviz
  "Hivatalosan csak az Opel Duna szervizeli, a garancia (8 év 160000 km) megtartásához évente szükséges. Mivel a nagyfeszültségű rendszerre vonatkozik a garancia ami szinte soha nem megy tönkre ezért messzire kerülöm a márkaszervizet. Iszonyú drágán dolgoznak."
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Levente Goda 2012 - 163500 km

  "Nagyon szeretem, jó vele megjelenni"

  "Sportos és elegáns megjelenésű. Nagyon jó a műszerfal könnyen kezelhető gombok. Az A oszlop nekem nagyon sok holteret eredményez. Az autó olyan kialakítású hogy a közúti lámpákat csak 20 méterről látom ha közelebb megyek akkor a tetőlemeztől nem látszanak. "

  Kényelem
  "Kényelmes mert amerikai autó a többi nem az. "
  Teljesítmény
  "Bárkit legyorsulok 0-50 között. "
  Megbízhatóság
  "egyszerű szervizigényű, kevés kopó alkatrész"
  Szerviz
  "két évente olajcserére kell vinni plusz a magasfeszültségű jegyzőkönyv."
  Teljes értékelés

 • Anonim villanyautó tulajdonos
  Anonim tulajdonos Opel Ampera 2012 - 700 km

  "Szeretem ezt az autót, gyors, kényelmes, szép. Két problémám, hogy drága lehet a szervízköltség és, hogy csak kb. 70 km-t megy elektromosan."
  Kényelem
  "Néha zavar, hogy csak 4 üléses, de egyébként nagyon kényelmes."
  Teljesítmény
  "Az akku kapacitás miatt nem kap magasabb pontot, jól gyorsul"
  Megbízhatóság
  "Eddig nem volt vele gond"
  Szerviz
  "Eddig nem kellett szervizelni"
  Teljes értékelés

 • Anonim villanyautó tulajdonos
  Anonim tulajdonos Ampera - 25000 km

  "Nagyon jó autó!"

  "Ahhoz képest, hogy 5 éves mindenki azt hiszi, hogy új autó. Külső és belső kinézet is meghaladta a korát és még most is leköröz egy két márkát. A villanyos autózás teljesen más élmény! Aki sporolás szempontjábol veszi ezt a márkát azt el kell szomorítanom, hogy az autó ára soha se fog megtérülni. Ha otthon tölti az ember akkor úgy 1-2 liter árábol tud elmenni 100km-ert. Ez jó érzés, de átlagos éves szinten (10000km) ez kb 200000ft vagy annál kevesebb mert hosszú útra ugyanúgy tankolni kell. De van olyan hónap amikor a benzinkút felé se nézek!😁 van egy két kényelmi funkció ami még elfért volna benne de így is sok extra van benne, mai fejjel egy ürhajót várnánk.😁 Van egy két tipushiba, de melyik autónak nincs!? Ha azon túlvagy vagy elő se jön akkor egy nagyon kevés szervízigényü autó. Olaj és szürőcsere csak azért kell mert megöregszik nem pedig elhasználodik. Fékek se kopnak el hanem inkabb berozsdásodik mert alig használja az ember a motor energiavisszanyerése miatt. A legfontosabb ami mindenkit érdekel a hatótáv. Nyáron 60-80km ez a vezetési stilustól és a légkondi használatától függ. Nekem volt, hogy csak 45km, de akkor nem volt ellenfél, toltam neki rendesen! Télen csak 30-40km. Ha garázsban van akkor ez lehet több is mert az akut nem kell annyira fűtenie. Itt a fütéssel is lehet játszani de én inkább melegben vagyok mint hogy 10km-errel többet menjek. Nagy előny még a távolról indítható fűttés hüttés! Mire leérek az autóba meleg van és le van olvadva, nyáron pedig már a hűvös autóvár. Nagy vonalakban ennyi. "

  Kényelem
  Teljesítmény
  Megbízhatóság
  "Vannak típushibák"
  Szerviz
  "Jelenleg kevés a szerelő, csak márkaképviselet ami drága"
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Sándor Garasanin Ampera 2012 - 28000 km

  "Örülök hogy ezt választottam."

  "Autószerelőként elegem lett abból hogy a saját autómra nincs időm,ezért olyan autót kerestem amivel minimálisra tudom csökkenteni a szervízre fordított időt. Szakmámból adódóan rájöttem hogy a modern belsőégésű motorokkal szerelt autók szóba sem jöhetnek,ezért más irányba kezdtem nézelődni. Így került képbe az Ampera. Mivel nincs szükségünk 2 autóra ezért csak olyan jöhetett szóba amivel elkerülöm a hatótáv problémát viszont a lehető legtöbb kilómétert villannyal akartam használni. És akkor a lényeg:Az autóról: A motor teljesítménye megfelelő. Az első ülések kényelmesek viszont hátul inkább csak gyerekeknek való. Tetszik hogy tele van extrákkal amik még jelenleg is kifogástalanul működnek(160 000km.) A navit sajnos csak a faceliftes verzióktól lehet használni itthon. Összességében nagyon szeretek vele menni de hogy mindenki reális képet alkothasson írok egy pár számomra bosszantó dolgot is: Óriási holtterei vannak a vastag oszlopok miatt. Mindenhol (szó szerint) leér az eleje a kocsinak a mélyre húzott gumi miatt. A fűtés és a klíma használata jelentősen csökkenti a hatótávot. Gyenge a fényszóró fényereje. A kormányzárat szinte mindegyiken ki kell cserélni mert ez okozhat gondot! Összegezve nagyon szeretem és ez az az autó amivel meg lehet szeretni a villanyautózást és megtanulni hogy mennyivel jobb villannyal járni mint üzemanyagot égetni. A következő autóm már biztos hogy tisztán elektromos lesz! Mert már vannak olyan autók jelenleg is amelyek megfelelnek az elvárásaimnak. Egy kis statisztika: 15 hónap használat 28000km. 0.9l/100 km.-es benzin fogyasztás. Nyáron 13-15Kwh/100km. Télen 18-20Kwh/100km.elektromos fogyasztás. "

  Kényelem
  "Jó,de hátul kevés a hely"
  Teljesítmény
  "A mindennapokra tökéletesen elég."
  Megbízhatóság
  " Vásárlás után ki kellett cserélni a kormányzárat azóta 28.000.km semmi hiba!"
  Szerviz
  "Hivatalos márkaszervíz kizárólag Opel Duna."
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Gabor Nagy e rev - 120000 km

  "Imdom, mert csendes, rugalmas, es kornyezetbarat, mivel napelemekkel toltom."
  Kényelem
  "csak 4 szemlyes"
  Teljesítmény
  "elektromos, ennyi."
  Megbízhatóság
  "kevesebb a hibalehetseg"
  Szerviz
  "hollandiaban draga a kotelezo szerviz."
  Teljes értékelés

 • Anonim villanyautó tulajdonos
  Anonim tulajdonos Opel Ampera 2012 - 5500 km

  "Nagyon szeretem, az eleje viszont alacsonyan van, azt meg kell szokni."

  "Szerelem volt első látásra, mely azóta is tart. Főként városban használom, illetve 50 km-es körzetében, amire teljesen elég a rendelkezésre álló elektromos hatótáv. Hosszabb úton háromszor voltam vele a fél év alatt, ilyenkor jól jött a benzin motor. A hosszabb távokon vegyes használat mellett is 5 literes fogyasztás alatt voltam, amivel teljesen meg vagyok elégedve."

  Kényelem
  Teljesítmény
  Megbízhatóság
  Szerviz
  "Egyszer voltam vele az Opel Dunában, minimális szervizelés történt csupán (a benzintank ajtajának olajozása, nagy akkumulátor állapotának ellenőrzése)."
  Teljes értékelés

 • Anonim villanyautó tulajdonos
  Anonim tulajdonos Opel Ampera - 3500 km

  "Fél éve van meg nagyon szeretem, eddig nem találkoztam hibával"
  Kényelem
  "Kényelmes ülések, jól tart a kanyarokban"
  Teljesítmény
  "Jól gyorsul, 0-70 tartományban szépen megindul."
  Megbízhatóság
  "Nem találkoztam hibával"
  Szerviz
  "Saját hibából, hűtő csere"
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Krisztián Hegyi 2013 as facelift with opel eye - 30000 km

  "Nekem nagyon tetszett! Ár érték arányban az egyik legjobb autó."

  "Lenyűgöző ezért az árért a 80km es megtehető hatótáv, viszont országúton a fogyasztás 130as tempónál 6,8l/100km volt ami azért valljuk be ma már soknak mondható."

  Kényelem
  "Kényelmes prémium érzés"
  Teljesítmény
  "Városban jól gyorsul és nagyon sportos élményt nyújt"
  Megbízhatóság
  "Random hibakódok azért meg meg jelentek annak ellenére hogy baja egyik autómnak sem volt"
  Szerviz
  "Indokolatlanul drága, és csak egy helyen szervizelik az országban"
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Attila Rosenkranz Opel ampera e-pioneer - 12000 km

  "Imádom"

  "Kompromisszumok nélkül használható-mivel ez egy hatótávnövelő benzinmotorral ellátott elektromos autó,bármilyen külföldi útra simán alkalmas(ekkor nyílván főleg benzinnel) ,hétköznap viszont kizárólag villannyal használom (gyakorlatilag 2 autó egyben) nyáron a városi hatótáv 60-80km (okos vezetéssel),páján kb30km,téli városi hatótáv 40-45km minimál fűtéssel. Benzintankja 30l es és kb 500kmet lehet vele elmenni! Három külföldi úttal az eddigi átlagfogyasztása nálam (12000km) 3,4l/100km"

  Kényelem
  "5 csillag lenne,de mivel 4 személyes-ez levon nálam 1 csillagot"
  Teljesítmény
  "Sport módban óriásit gyorsul"
  Megbízhatóság
  "Egy hiba jel se volt eddíg"
  Szerviz
  "Van rajta pár speciális tudást igénylő feladat,de mindenre van megfelelő ember"
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Péter Tamás 16kwh - 30000 km

  "A csend mindenek felett "

  "Imádom az amperát, csak lassú tölteni, sokat zabál benzinből! Várom az elérhető árú villany autót. Nekem találták ki... "

  Kényelem
  Teljesítmény
  Megbízhatóság
  Szerviz
  "Sok baj van ezzel a szarral :) "
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Kecskeméti Márton - 45000 km

  "Tökéletes jármű,nagyon elégedett vagyok vele!"

  " Négy éve hajtom,eddig egy izzó égett ki,ez volt a legnagyobb baja.Ár/érték arányban messze a legjobb! Csak ajánlani tudom."

  Kényelem
  Teljesítmény
  Megbízhatóság
  Szerviz
  Teljes értékelés
EPA hatótáv logó Tudástár
Az autók elektromos hatótávja sok paramétertől függ, melyet egy számmal nehéz leírni.

Az oldal az amerikai EPA szabvány szerinti elektromos hatótávot használja, mely jól tükrözik a valós elektromos hatótávot, illetve az európai NEDC szabvány szerinti hatótávot is feltűntetjük az oldalon, mely jól hangzik, de csak ideális helyzetben (20 fok, városi tempó) fedi a valóságot.

További részletes leírást és magyarázatot a Tudástár EPA / NEDC / WLTP hatótáv cikkben találsz.
Opel Opel Ampera Average rating: 4.4, based on 14 reviews from HUF3549000