Nissan Leaf 30 kWh

Elektromos autó Zöld rendszám

A 2013-as Leaf 30 kWh-ás növelt akkumulátoros verziója.

Elektromos hatótáv, akkumulátor és töltés

Hatótáv (WLTP szabvány) 196 km
Hatótáv (EPA szabvány) 170 km
Hatótáv (NEDC szabvány) 250 km
Akkumulátor teljes kapacitás 30 kWh
Akkumulátor felhasználható kapacitás 28 kWh
Normál töltő típusa (AC) Type1
Normál töltéserő (AC) 6.6 kW
Villámtöltő típusa (DC) CHAdeMO
Villámtöltés (DC) 50 kW

Teljesítmény és méretek

Gyorsulás (0-100 km/h) 11.5 mp
Végsebesség 144 km/h
Teljesítmény 109 LE
Meghajtás elsőkerék
Önsúly 1538 kg
Hossz 4445 mm
Szélesség (tükör nélkül) 1770 mm
Magasság 1550 mm
Csomagtartó 370 l
Szállítható személyek 5

A Nissan Leaf 30 kWh elektromos autó összefoglalója

Elérhetőség és árazás

A Nissan Leaf 30 kWh elektromos autó újonnan már nem kapható. Használtan itthon 4 588 888 Ft-tól lehet kapni.

Akkumlátor és hatótáv

A Nissan Leaf 30 kWh akkumlátorának kapacitása 30kWh. Az autó elektromos hatótávja 196 km valós körülmények között, mely a WLTP szabvány szerinti hatótáv. Az autónak nyáron, illetve alacsonyabb sebességnél nagyobb, télen, illetve nagyobb sebességnél pedig kisebb a hatótávja.

Az autó gyorstöltésre (AC) és villámtöltésre (DC) is alkalmas.

A gyorstöltése (AC) Type1 csalakozón keresztül történik, melynek maximális töltéserőssége 6.6 kW.

Az autó CHAdeMO csatlakozón keresztül villámtölthető, melynek maximális töltéserőssége 50 kW.

Hajtás és teljesítmény

A Nissan Leaf 30 kWh maximális teljesítménye 109 lóerő. Az autó elsőkerék meghajtású. 0-ról 100 km/h-ra 11.5 mp alatt tud felgyorsulni. Végsebessége 144 km/h.

Nissan Leaf 30 kWh használt autók (10 db)

Az autók a hasznaltauto.hu oldalról vannak begyűjtve naponta egyszer. A sérült, akkumlátor hibás vagy akkumlátor nélküli autókat pedig nem jelenítjük meg, ha találsz ilyen akkor írj nekünk.

Az alábbi keresés eredményeit tartalmazza az alábbi lista: Nissan Leaf 30 kWh
Kép Autó Évjárat Ár km

Nissan Leaf 30 kWh videós tesztek

Az összes videót tartalmazó lejátszási listát itt YouTube-on is megtekintheted.

Neked is van villanyautód?
Segítsd a közösséget megismerni a te villanyautódat, azzal hogy írsz róla egy rövid beszámolót/véleményt.

Nekem már van villanyautóm!

Nissan Leaf 30 kWh vélemények

4.5 (7)
 • Anonim villanyautó tulajdonos
  Anonim tulajdonos Nissan Leaf Acenta 30 kwh - 5000 km

  "Lehetne szebb"

  "Jelenleg céges autóként használom, szinte csak városban, legtöbbször 2 személlyel, néha 3-an utazunk. Ebben a környezetben verhetetlen, kb. 200 km-es hatótáv klímahasználattal. Csend, béke, stressz mentesség, ezzel jár egy villanyautó használata. "

  Kényelem
  "Több órás ülés után sem kényelmetlen."
  Teljesítmény
  "Azonnali nyomaték, teljesítmény"
  Megbízhatóság
  "Eddig problémamentes működés"
  Szerviz
  "Még nem járt szervízben"
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Beáta Takácsné Knizner Nissan Leaf 30 kW Acenta (2017) - 13000 km

  "Szeretem, és ő is szeret engem"

  "Alapvetően egy teljesen más vezetési élmény, mint amihez eddig hozzá voltam szokva. Nem csak az szokatlan, hogy - mivel nincsenek benne sebességek, csak irányváltója, meg egyéb gombjai vannak - a gyorsulásánál határ a csillagos ég, csak arra kell ügyelnem, h ne lépjem át a sebességhatárt, hanem nekem eddig nem volt automata váltóm, és tempomatom. De mindkettőt nagyon hamar megszoktam. Bááár, az, h a tolatási irány a váltónál előre van, az előre 2 lehetősége pedig hátra az elején komoly odafigyelést igényelt, sőőőt... De biztos meg van az oka. 4 napja volt nálam, amikor meghúztam csúnyán a jobb oldalát. NYILVÁN én voltam a hibás, de a férjem is beismerte, h szerinte is nehezen érzékelhető a jobb oldala. Pedig még csak nem is szélesebb a régi Nissan Micrámnál, de vhogy nehéz belőni azt az oldalt. Azóta is nagyon koncentrálnom kell a parkolásnál. Alighanem a tolatókamera is ludas lehet, nem elkényelmesedik az ember lánya, hanem egy teljesen más szemléletmódot igényel. Biztos megszokom előbb-utóbb. Szintén zavaró számomra a hátsó ablakok sötétített üvege. Az oldalsó merevítővel és a fejtámlákkal együtt a tolatásnál nagyon nagy a holttér, alkonyatkor a sötétített üveg sokat "betakar" (gyalogosok, kivilágítatlan kerékpárosok simán belesétálnak). De nyilván ezt is meg lehet szokni. Eddig még nem ütöttem el senkit, és nem is fogok, de akkor is... Plusz vannak nyikorgások, amik furák: kinyitáskor a bal visszapillantó tükör és a jobb oldalon az ablaküveg is fura szitáló hangot ad ki. Jaaa, és az első rendszámtábla nagyon béna helyen van, béna anyagból: már most (1 éves) kicsit meg van görbülve (nem követi az autó vonalát, miért is tenné), mivel csak esetlegesen van odatéve, könnyen besározódik (a tolatókamera is!), ezeket rendszeresen kell tisztítani, ha látni és látszani akarok. Fura még, h esőben nagyon párásodik. Ilyenkor be kell kapcsolni az ablakpárásítót elég sűrűn, de mivel 20 másodperc alatt lenyomja, túl sokat nem fogyaszt, de azért zavaró tud lenni. Valószínűleg a hőszigetelése a gazdaságosság miatt sokkal hatékonyabb, mint más autóknál. Ez alapvetően egy plusz pont. Az összes ülésben van ülésfűtés, ami király. Amúgy meg csak dicsérni tudom. Ha "B" módban, városban is tempomattal megyek nagyon-nagyon takarékos üzemmódot tudok vele elérni. Mi otthon töltjük, Szombathelyen nincs nagyon lehetőség, de ez nem is számít igazán, mert csak városon belül használjuk, illetve megyén belül néha. Így meg fel sem merül, h máshol posztoljak mellette, ha otthon éjszaka feltölthetem. Még nem igazán számoltuk, ki h mennyibe kerül így a töltés, de már volt éves leolvasás, és nem emelték meg a díjunkat, ebből gondolom, h nem vészes. Tiszta szívből ajánlom mindenkinek. Mivel még nem zökkenőmentes a töltés M.o.-on, egyelőre városi autónak. Nem azt mondom, h másodiknak, mert mi elsősorban csak ezt használjuk, de Budapestre még nem indultunk el vele..."

  Kényelem
  "Elől-hátul kényelmesen elfér benne összesen 5 felnőtt. Meglepő, de így van. A csomagtartója is kielégítő. "
  Teljesítmény
  "Nagy a gyorsulása, és meglepő a fékezése. Meg kell tanulni."
  Megbízhatóság
  "Miután megtanultam a gombok kezelését, már probléma mentes. Az elején azért még volt, h vadul néztem a kiskönyvet, h mi sípol, és mért."
  Szerviz
  "Amikor meghúztam, volt egy kis tanácstalanság a szervizben, de megoldották, és alapvetően gyorsan. De a biztosítóval sok volt a vacakolás. Majd belejönnek. A garanciális szerviz talán 1 nap alatt megvolt."
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Guti Làszlò Nissan Leaf 30kw Tekna - 4000 km

  "Tényleg Szeretem! Szerelő vagyok,aki nem szeret szerelni. 😆 .Pompás társam a leaf."

  " Információk rőviden. Hatótávolság nálam; Autó pályán 110km/h. = 160km (+- 10) essőben este -20%. Vegyes használatnál közel 200km a hatótáv. Városban 200+. Szituáció és sofőr függő. Én nem szoktam pályán 90km/h val menni,mindig probálok teljes életet élni a kocsival. Jól kijövök vele,kiszámitható. Alap matek tudás nem árt,ebben a kategoriában. De semmi más. Előre meg tervezem mit akarok,biztonsági tartalékkal, lehetőség el. S kész. Előtte nagy benzines v6 os autó,vagy diesel suv. Kemény Tdi nagy turbó,chip,minden fincsiség. Meg volt. De végre fel nőttem!. És családra is van már időm. Ha régebbi modelen gondolkozik valaki,én mindenkép a nagyobb 30kw ost ajánlanám. Akkor is ha csak kis utakra kellene. Jóbb ha van benne kis plussz. Ha sietni kell,rossz az idő hideg van,netán esik.. ilyenkor jól jőn a töblet. Teljesen elégedett vagyok a kis verdával,tudatosan ezt választottam,és teljesiti az elvárásaim. Elégedett vagyok. "

  Kényelem
  "Rengeteg autóm volt. Van alapos rá látásom tapasztalatom. A 4 csillag ot azértadom,mert az első űllések lehetnének kényelmesebbek. A hátsók azok primák. De minden más,számomra rendben."
  Teljesítmény
  "Normális menetteljesitménye van,teljesen elég normál felhasználóknak. A 4 csillag azért mert a kocsi tudna tőbbet is,de gyárilag butitottak rajta. Simán tudná a 40kw os erejét is.. szerintem."
  Megbízhatóság
  "Teljesen megbizható. Egy számomra fekete pont az a kilométer óra csalása. Miért kell tőbbet mutatnia? Szeretem a korrekt dolgokat. Minden más SZUPER!"
  Szerviz
  "Még nem voltam.."
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Takács Zoltán Nissan leaf Acenta 30kw 2017 - 30000 km

  "Kisebb hiányosságok zavarnak, de élhető olcsó fenntartású kocsi "
  Kényelem
  Teljesítmény
  "Nem egy tesla , de azért megy "
  Megbízhatóság
  "Soha nem volt vele semmi gond"
  Szerviz
  "Kicsit drága az órabér "
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Istvan Tanyi 30kwh 2017 - 33000Te km

  "Teljesen elégedett vagyok, néhány apró szoftveres hiba kivételével."
  Kényelem
  Teljesítmény
  Megbízhatóság
  Szerviz
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Barna Füzy Leaf 30kwh black edition - 27000 km

  "Szeretem"

  "Kicsit több mint egy éve van meg, 0km-es volt. 175km volt a leghosszabb út amit megtettem vele egy töltéssel. Jól megy, jól tölt. Sajnos gyárilag hibás volt a szélvédő beszerelés, így beázott, nagy nehezen 3.-ra sikerült kiszedni és újra beragasztani, most jó. Minőségben középszintű, elfogadható, bár 10 millióért többet várna az ember. A telefonos szoftver nagyon lassú, nem túl sok mindent tud, de végül is elegendő. Navigáció egy vicc, 3 éves a térkép és nincs rá frissítés. Alapvetően szerethető autó, de azóta ültem már jobb EV-ben is."

  Kényelem
  "Kényelmes, akár 5 emberrel is használható, nagy csomagtér"
  Teljesítmény
  "50-ig jó, utánna jobb is lehetne"
  Megbízhatóság
  "Eddig semmi gond."
  Szerviz
  "Nem romlik el, de a szélvédő beázás javítása azért 2 hónap alatt sikerült csak, a 2. szervizben."
  Teljes értékelés

 • Anonim villanyautó tulajdonos
  Anonim tulajdonos Tekna - 100 km

  "Nagyon szeretem"
  Kényelem
  Teljesítmény
  Megbízhatóság
  Szerviz
  Teljes értékelés
Tudástár
Az autók elektromos hatótávja sok paramétertől függ, melyet egy számmal nehéz leírni.

Az oldal az európai WLTP szabvány szerinti elektromos hatótávot használja, mely jól tükrözik a valós elektromos hatótávot, illetve az európai gyártók is ezt a hatótávot adják meg legtöbbször az autókoz. Az amerikai EPA és a korábbi európai NEDC szabvány szerinti hatótávot is feltűntetjük az oldalon. Az EPA szigorúbb, ezáltal alacsonyabb, de valósabb hatótávot ad meg, míg a NEDC megengedőbb és kevésbé valóságos a WLTP hatótávhoz képest.

További részletes leírást és magyarázatot a Tudástár EPA / NEDC / WLTP hatótáv cikkben találsz.