Nissan Leaf 24 kWh 2013

Elektromos autó Zöld rendszám

2013-as Leaf ismérvei: a csomagtartóban nincs hátul doboz, a motorháztető alatti kocka az inverter. Egyben van elől a motor-inverter és fedélzeti töltő. Fekete belseje van és elektromos kéziféke.

Elektromos hatótáv, akkumulátor és töltés

Hatótáv (WLTP szabvány) 153 km
Hatótáv (EPA szabvány) 130 km
Hatótáv (NEDC szabvány) 199 km
Akkumulátor teljes kapacitás 24 kWh
Akkumulátor felhasználható kapacitás 22 kWh
Normál töltő típusa (AC) Type1
Normál töltéserő (AC) 6.6 kW
Villámtöltő típusa (DC) CHAdeMO
Villámtöltés (DC) 50 kW

Teljesítmény és méretek

Gyorsulás (0-100 km/h) 11.5 mp
Végsebesség 144 km/h
Teljesítmény 109 LE
Meghajtás elsőkerék
Önsúly 1493 kg
Hossz 4445 mm
Szélesség (tükör nélkül) 1770 mm
Magasság 1550 mm
Csomagtartó 370 l
Szállítható személyek 5

A Nissan Leaf 24 kWh 2013 elektromos autó összefoglalója

Elérhetőség és árazás

A Nissan Leaf 24 kWh 2013 elektromos autó újonnan már nem kapható. Használtan itthon 3 299 000 Ft-tól lehet kapni.

Akkumlátor és hatótáv

A Nissan Leaf 24 kWh 2013 akkumlátorának kapacitása 24kWh. Az autó elektromos hatótávja 153 km valós körülmények között, mely a WLTP szabvány szerinti hatótáv. Az autónak nyáron, illetve alacsonyabb sebességnél nagyobb, télen, illetve nagyobb sebességnél pedig kisebb a hatótávja.

Az autó gyorstöltésre (AC) és villámtöltésre (DC) is alkalmas.

A gyorstöltése (AC) Type1 csalakozón keresztül történik, melynek maximális töltéserőssége 6.6 kW.

Az autó CHAdeMO csatlakozón keresztül villámtölthető, melynek maximális töltéserőssége 50 kW.

Hajtás és teljesítmény

A Nissan Leaf 24 kWh 2013 maximális teljesítménye 109 lóerő. Az autó elsőkerék meghajtású. 0-ról 100 km/h-ra 11.5 mp alatt tud felgyorsulni. Végsebessége 144 km/h.

Nissan Leaf 24 kWh 2013 használt autók (10 db)

Az autók a hasznaltauto.hu oldalról vannak begyűjtve naponta egyszer. A sérült, akkumlátor hibás vagy akkumlátor nélküli autókat pedig nem jelenítjük meg, ha találsz ilyen akkor írj nekünk.

Az alábbi keresés eredményeit tartalmazza az alábbi lista: Nissan Leaf 24 kWh 2013
Kép Autó Évjárat Ár km

Nissan Leaf 24 kWh 2013 videós tesztek

Az összes videót tartalmazó lejátszási listát itt YouTube-on is megtekintheted.

Neked is van villanyautód?
Segítsd a közösséget megismerni a te villanyautódat, azzal hogy írsz róla egy rövid beszámolót/véleményt.

Nekem már van villanyautóm!

Nissan Leaf 24 kWh 2013 vélemények

4.6 (9)
 • Villanyautó tulajdonos
  Zsombor Divinyi Nissan Leaf Acenta 24 Kwh - 8970 km

  "Nissan Leaf 1. generációs, de már a módosított, modernebb verzió"

  "Az autót 2. számú városi autónak vettük, mivel elég volt a rengeteg üzemanyag-szervíz-parkolási költségekből, illetve Norvégiában, Osloban tapasztaltuk meg, hogy milyen az, amikor a belvárosban az e-autók miatt gyakorlatilag nincsen zaj...a helyi Nagykörút virágzik, emberekkel és élettel teli, ami nagyrészt az e-autóknak is köszönhető. Emiatt ruháztunk be egy használt, 3 éves, de korábbi szalonautó volta miatt összesen 8500 km-mel átvett autóba. "

  Kényelem
  "Egy kicsivel nagyobb csomagtartó jó lenne, de amúgy rendkívül kényelmes, elférünk benne, és a hátsó ülések is meglepően tágasak"
  Teljesítmény
  "Csak szuperlativusokban lehet róla beszélni. Gyors, jól reagál minden irányítási utasításra, és sok-sok olyan extra van benne, ami igazi középkategóriás autóvá teszi."
  Megbízhatóság
  "Előre adott pontszám, mivel komolyabb megterhelésnek még nem vetettük alá, de jó látni, hogy nem látni Nissan Leaf-eket az út szélén lerobbanva:)"
  Szerviz
  "Eddig még minimális, egyedül a vásárlás előtti átvizsgálás során találkoztunk ezzel. Elmondások alapján ez egy nagy előnye az autónak, megvételkor cserélni, javítani, stb nem kellett semmit."
  Teljes értékelés

 • Anonim villanyautó tulajdonos
  Anonim tulajdonos Nissan Leaf 24Kwh - 2500 km

  "Jó vezethetőség,hihetetlen alacsony fogyasztás 11-12kwh/100km(főleg városi,országúti használatnál.)"
  Kényelem
  "Futóműve kiválló,alacsony súlypont miatt."
  Teljesítmény
  "Jól gyorsul, rugalmassaga tökéletes."
  Megbízhatóság
  "Eddig nem volt vele semmi probléma."
  Szerviz
  Teljes értékelés

 • Anonim villanyautó tulajdonos
  Anonim tulajdonos Nissan Leaf 24KW - 6500 km

  "Rendkívűl élvezetes és komfortos vezetési élményt ad"
  Kényelem
  "Nagyon kényelmes és tágas az autó, de számomra nem esik minden kézre."
  Teljesítmény
  "Kellően dinamikus"
  Megbízhatóság
  "Eddig minden hibátlanul működik"
  Szerviz
  "Eddig semmi gond nem volt"
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Tichy László Nissan Leaf 24 Kwh Tekna (2017) - 5800 km

  "Imádom."

  "Tavasszal vettem át az első elektromos autóm. Előtte 10 évig egy Toyota hybrid-et használtam. Annak az aksija tökéletes volt 10 év után is. Ennél sem tartok aksi problémától. Főként a budapesti agglomeráció, és Budapest között használom, de már volt két hosszabb vidéki út is. Az egyik Kerepes-Tapolca, míg a másik Kerepes-Szeged útvonal volt. Mindkét esetben autópályán tettem meg az utat. Mindkettő irányonként kb 200 km volt, amely távolságot egy közbeiktatott töltéssel jártuk meg. Van másik kocsi a családban, így nem gond egy esetleges hosszabb út. Ilyen nálunk évente egy alkalom szokott lenni. Budapesten kihasználom a zöld rendszám adta ingyenes parkolási lehetőséget, és a sűrű töltő hálózat révén szinte ingyen autózom jelenleg. Problémám nincs a kocsival, és nem is lesz, bízom a kiforrott technológiában. "

  Kényelem
  Teljesítmény
  Megbízhatóság
  Szerviz
  "Még nem volt szervizben."
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Lévai Gábor Nissan Leaf 24kWh (2013) - 12000 km

  "Az ideális ingázó autó - akár nagy családos felhasználásra is."

  " 2017 októbere óta használjuk az autót, jellemzően napi 50km ingázó üzemmódban, de időnként hosszabb utakat is vállalunk vele, akár külföldre is. Bár nem igazán ideális hosszabb utakra, 2 felnőtt + 3 gyerek felállásban nyáron az ausztriai családi nyaralásra is megfelelt. Egy-egy napra 400-450km távolságig okos tervezéssel abszolút vállalható - persze nagyon függ attól, hogy milyen területre megyünk. A csomagtér kompakt autóhoz mérten kifejezetten tágas, még nyaraláskor sem kellett kivenni a kalaptartót, pedig a poggyásztérben jelentős helyet foglaltak el a töltőkábelek (minden eshetőségre készen :-) és a teljes értékű pótkerék. Az autó formája amúgy igen csalóka, képen kicsinek tűnik, de külméreteiben nagyon hasonló az akár 7 személyes Toyota Versohoz - ez számomra is meglepő volt. Nagy családos felhasználóknak hasznos infó, hogy némi okoskodással befér hátra a 3 gyerekülés is, de mindenképpen érdemes belepróbálni választás előtt. Az autó most 5 éves, de remekül tartja magát, japánosan tartós a beltér, élmény beleülni. Összehasonlításképp nemrég vezettem egy új Renault Zoe-t, aminek ugyan remek a hatótávja és a töltése, de már most látszik, hogy sokkal csúnyábban fog öregedni, mint a Leaf, a tesztvezetés után élmény volt visszaülni a sajátomba. Ezekkel együtt is elsősorban két autós háztartásba ajánlom, vagy olyan embereknek/családoknak, akik ritkán indulnak hosszabb útra sok cuccal. Mi megtartottuk mellette a hagyományos autót is, mert sűrűn kell két felé menni, és a munkámból adódóan sűrűn vannak +700km-es napi utak is, így a Leafet arra használjuk amire ideális: ingázni, és 100-150km körzetben kirándulni. Ami hiányzik: - természetesen még nagyobb hatótáv, a nemsokára 60kWh akkus változat várhatóan már elég lesz a leghosszabb utakra is. - vonóhorgos kerékpárszállítóhoz opcionális rögzítő pont (a Priusokhoz hasonló módon). A tetőre nem nagyon lehet pakolni, az új 40kWh akkus Leaf2-nek is nevetségesen alacsony 50kg (!) a maximális tetőterhelése. A kis hatótáv miatt a tetőbox légellenállása is erősen korlátozná a használhatóságot. - jó lenne, ha könnyű pótkocsit tudna vontatni, nálunk ez az egyik fontos érv a hagyományos autó megtartása mellett. "

  Kényelem
  "Hangtalan suhanás, élmény bent ülni."
  Teljesítmény
  "Nem vágyom ennél erősebb autóra, nagyon jól gyorsul."
  Megbízhatóság
  "A 12V akku hosszabb állásban néha lemerül (más elektromosoknál is előfordul), ami elsőre ijesztő hibajelenségek sorát tudja eredményezni, de ha az ember tudja az okát, könnyen orvosolható. Fél év alatt 1 klímacsövet kellett csak cserélni, abszolút elégedett vagyok."
  Szerviz
  "A márkaszervizek hozzáértésében nem szabad vakon bízni (ez általános, minden EV-re igaz idehaza), a fórumokon sokszor hamarabb van megoldás egy-egy problémára - amikből amúgy kevés van. "
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Szati. Szati Nissan Leaf 24 KWh, Visia - 5000 km

  "A legjobb megoldás városi autónak"

  "A feleségemmel két autót használtunk mindig, mind a kettő füstös volt. Nem rég vettük harmadik autónak városi használatra. Az elektromos autókról: Mivel városban használjuk csak, kizárólag otthon töltjük, amikor csak lehet ezzel megyünk, havonta 2-3 tank benzint spórolunk. A karbantartás is olcsó. Robbanékony, dinamikus, jobban megy mint az én füstös roadsterem. Magáról a Leaf-ről: mk2-ben elég sok hatékonyságot javító megoldás van, Az Acenta és Tekna már a fűtését is meg tudja oldani hatékonyabban. Európai modell, Belgiumból hozta a korábbi tulajdonos. A mi kocsink Visia, alap felszereltségű: kicsi navi, nincs hőszivattyú fűtéshez, viszont a nagyobb 6,6 KW-os töltési kapacitása van (mivel otthön töltjük, ez is tökmindegy). Ezzel kb 1 milló forintot spóroltunk. A kis navi nem zavaró, úgyis mindenki a telefonon navigál (de mi úgyis csak városban használjuk, tehát még ez is tök mindegy), általában a térképek nem a legfrissebbek, a frissítés meg horror árú, szóval, a nagy navi nekünk nem volt fontos. Hőszivattyú: Majd amikor megvolt az első hideg tél, mesélek. A Leaf tágas, két gyerekkel nagyon kényelmesen elférünk, ültünk Fiat 500-ban, Zoe-ban, de kicsinek tűntek. A vátót imádjuk. Nekem a kis roadster után nagy, picit libeg a futómű, de nagyon kényelmes, nem kopog, prémium érzésünk van benne. Én csak ajánlani tudom, de városi használatra, inkább második autónak. Én úgy gondolom, akkor tesszük le csak a füstös kocsit, ha már a villany autók egy töltéssel megtesznek 6-700 KM-t, és hálózati áramról is fel lehet rántani őket fullra egy este alatt. Szerintem pár év. Addig parkol a füstös a garázsban."

  Kényelem
  "Nem tudok olyan dolgot mondani, ami nem kényelmes benne, talán csak annyi, hogy magasan van az ülés, mivel a padlólemezben van az akksi. De roadster után minden magas."
  Teljesítmény
  "Legyosrusul pirosnál minen autót, ami nem 6000 cm3-is"
  Megbízhatóság
  "Eddig nem volt vele semmi gond"
  Szerviz
  "Még garanciás"
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Gabriel Ferrarius Nissan Leaf 24 kWh Acenta (2013-) - 12000 km

  "Eddig nincs negatív tapasztalatom. Kényelmes, azt kapom tőle, amire vettem."

  "Mielőtt kiválasztottam, lemértem hány kilométert teszek meg egy nap. Az autó ezt kényelmesen tudja, még egy-két plusz kanyar is belefér. Otthon a garázsban töltöm, ingázásra használom (75-95 km/nap). A napi használatban nem kell kompromisszumokat kötnöm. A csomagtartó mérete kielégítő. Tudni kell róla, hogy nem versenyautó, kényelmes nyugodt utazásra tökéletes. Ami biztos, hogy tartani kell mellette egy füstöst - ha nyaralni szeretnénk autóval menni -, mert a töltőhálózat kiépítettsége jelenleg nem teszi alkalmassá hosszabb utak megtételére. "

  Kényelem
  "Mert a családom minden tagjának kényelmes."
  Teljesítmény
  "Amikor kiveszem ECO módból, álomszerűen gyorsul. ECO-ban gondot okoz egy hosszabb emelkedő, mert erősen visszaesik a sebessége."
  Megbízhatóság
  "A fél év alatt még nem történ gond vele."
  Szerviz
  "Nincs, de a kereket több mint 2 óra alatt szerelték téliről nyárira..."
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Laszlo Bartha Nissan Leaf Acenta 24kWh (2013 dec) - 3800 km

  "Benzines céges mellett második autó, annak tökéletes. Amúgy imádjuk :)"

  "Először a céges Leaf-et vezettem párszor, már akkor is nagyon tetszett. Aztán jött egy lehetőség, amúgy is autó csere előtt álltunk, új Fabia vs használt Leaf. A korábbi tapasztalatok alapján a Leaf győzött :) Kizárólagos autónak még nem mernék olyat, ami nagyszülők (180 km) oda-vissza távot egy füst alatt nem tud megtenni. De második autónak, városon belül vagy a szomszéd faluba rohangászni, gyerekeket hozni vinni tökéletes. Még minden pálcikája megvan (valószínűleg már nem sokáig) 70 ezer km, SOH=86%, eddigi átlag kb. 13,5 kWh/100 km, itthon töltjük 220-ról"

  Kényelem
  "ülés és kormányfűtés, japán (francia) üléskényelem"
  Teljesítmény
  "előző autó is 80 kW-os volt, ez is. A különbség mégis brutális :)"
  Megbízhatóság
  "eddig semmi gond"
  Szerviz
  "amióta megvettük, még nem voltunk szervizben"
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  sandor hegely 24 kWh - 3000 km

  "Ideális városi közlekedőeszköz 4 fő számára"

  "Hozza a tőle megszokott praktikus használhatóságot. Külsőre bohókás játékautónak tűnik, ehhez képest megdöbbentően jó futóművel rendelkezik. Kiváló a lengéscsillapítása, alacsony a súlypontja, ami nagyfokú kanyarstabilitást hoz. Elegendően jól gyorsul, ami mellett természetes, hogy zöld lámpánál elsőként érek a következő kereszteződéshez. A zöld rendszám előnyeit is lehet élvezni. Hát igen, a gyenge pont az akkumulátor ... Gyorsan pörögnek vissza a hatótáv kilométetek. Meggyőződésem, hogy a villanyautók típusainak lítiumtelepei között erős különbségek vannak, a zászlóvivő a tengerentúli napbaküldött jármű battériája"

  Kényelem
  Teljesítmény
  Megbízhatóság
  Szerviz
  Teljes értékelés
Tudástár
Az autók elektromos hatótávja sok paramétertől függ, melyet egy számmal nehéz leírni.

Az oldal az európai WLTP szabvány szerinti elektromos hatótávot használja, mely jól tükrözik a valós elektromos hatótávot, illetve az európai gyártók is ezt a hatótávot adják meg legtöbbször az autókoz. Az amerikai EPA és a korábbi európai NEDC szabvány szerinti hatótávot is feltűntetjük az oldalon. Az EPA szigorúbb, ezáltal alacsonyabb, de valósabb hatótávot ad meg, míg a NEDC megengedőbb és kevésbé valóságos a WLTP hatótávhoz képest.

További részletes leírást és magyarázatot a Tudástár EPA / NEDC / WLTP hatótáv cikkben találsz.