Nissan Leaf 40 kWH (2. gen)

Elektromos autó Zöld rendszám

A népszerű Leaf második generációja, szebb külsővel, jobb hatótávval, jobb gyorsulással és újonnan is viszonylag jó áron. Az egyik legjobb vétel, ha új elektromos autót keresel.

Elektromos hatótáv, akkumulátor és töltés

Hatótáv (WLTP szabvány) 270 km
Hatótáv (EPA szabvány) 230 km
Hatótáv (NEDC szabvány) 350 km
Akkumulátor teljes kapacitás 40 kWh
Normál töltő típusa (AC) Type2
Normál töltéserő (AC) 6.6 kW
Villámtöltő típusa (DC) CHAdeMO
Villámtöltés (DC) 50 kW

Teljesítmény és méretek

Gyorsulás (0-100 km/h) 7.9 mp
Végsebesség 150 km/h
Teljesítmény 150 LE
Meghajtás elsőkerék
Önsúly 1580 – 1640 kg
Hossz 4480 mm
Szélesség (tükör nélkül) 1790 mm
Szélesség (tükörrel) 1990 mm
Magasság 1540 mm
Csomagtartó 435 l
Szállítható személyek 5

A Nissan Leaf 40 kWH (2. gen) elektromos autó összefoglalója

Elérhetőség és árazás

A Nissan Leaf 40 kWH (2. gen) elektromos autó újonnan állami támogatással 9 799 000 Ft-tól kapható, támogatás nélkül 11 290 000 Ft-tól. Használtan itthon 7 500 000 Ft-tól lehet kapni.

Akkumlátor és hatótáv

A Nissan Leaf 40 kWH (2. gen) akkumlátorának kapacitása 40kWh. Az autó elektromos hatótávja 270 km valós körülmények között, mely a WLTP szabvány szerinti hatótáv. Az autónak nyáron, illetve alacsonyabb sebességnél nagyobb, télen, illetve nagyobb sebességnél pedig kisebb a hatótávja.

Az autó gyorstöltésre (AC) és villámtöltésre (DC) is alkalmas.

A gyorstöltése (AC) Type2 csalakozón keresztül történik, melynek maximális töltéserőssége 6.6 kW.

Az autó CHAdeMO csatlakozón keresztül villámtölthető, melynek maximális töltéserőssége 50 kW.

Hajtás és teljesítmény

A Nissan Leaf 40 kWH (2. gen) maximális teljesítménye 150 lóerő. Az autó elsőkerék meghajtású. 0-ról 100 km/h-ra 7.9 mp alatt tud felgyorsulni. Végsebessége 150 km/h.

Nissan Leaf 40 kWH (2. gen) használt autók (79 db)

Az autók a hasznaltauto.hu oldalról vannak begyűjtve naponta egyszer. A sérült, akkumlátor hibás vagy akkumlátor nélküli autókat pedig nem jelenítjük meg, ha találsz ilyen akkor írj nekünk.

Az alábbi keresés eredményeit tartalmazza az alábbi lista: Nissan Leaf 40 kWH (2. gen)
Kép Autó Évjárat Ár km

Nissan Leaf 40 kWH (2. gen) videós tesztek

Az összes videót tartalmazó lejátszási listát itt YouTube-on is megtekintheted.

Neked is van villanyautód?
Segítsd a közösséget megismerni a te villanyautódat, azzal hogy írsz róla egy rövid beszámolót/véleményt.

Nekem már van villanyautóm!

Nissan Leaf 40 kWH (2. gen) vélemények

4.8 (10)
 • Villanyautó tulajdonos
  László Spiegelhalter Nissan Leaf 40kw Tekna - 900 km

  "Ez az én autóm! Mindenben része tetszik. Jó a hatótáv."

  "Május 18-án vettem át Szolnokon az autót. Azóta nem tudok betelni vele. Tekna felszereltségű, pro pilot és pro parking technológiával. Lassan minden tudását kitapasztalom. Eddig nagyon elégedett Leaf tulajdonos vagyok. Vegyes használatban, kb 70 km autópályával, 250 kilométer biztos hatótávval ( maradt benne 15%). Családi autóként is megállja a helyét. Tágas, kényelmes. A töltés itthon lassú, de jól tervezve éjszaka belefér. Chademo-n gyors. "

  Kényelem
  "Kényelmes, tágas autó"
  Teljesítmény
  "Jól gyorsul, jó hatótáv."
  Megbízhatóság
  "Bár még nincs 1 hetes."
  Szerviz
  "Ezt még nem tudom."
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Attila Sziklai Nissan Leaf 2018 2.zero limited edition - 5000 km

  "Imádom, apróságok zavarnak csak"

  "Rengeteg jó dolgot tudnék írni róla, de a csapból is ezek folynak... E-Pedal tényleg zseniális. Propilot használható, kényelmes. Biztonsági rendszerek szuperek (gyalogos észlelés, vészfék, tolatásnál kereszt forgalom figyelés). Dinamikusan, sportosan vezethető. Android auto nagyon jó hogy van és tudok Waze-zel navigálni az autó saját kijelzőjén. Negatívumok: Szűk lábtér a középkonzol miatt. Hátsó ülések előtti otromba box középen. Hiába kapcsolom ECO módba, nem lehet lentebb tornászni vele a fogyasztást. Kormányt csak le/fel lehet állítani előre/hátra nem. Rettenetesen lassú a Carwings applikáció. "

  Kényelem
  "Vezető ülés kicsit szűkre sikeredett, egyébként puhasága és oldaltartása jó nagyon. Középkonzol mérete érthetetlen, a lábaknak szűk a hely, legjobban az zavar hogy a kemény műanyag nyomja a combom ahelyett hogy egy kipárnázott valamin pihentethetném. Hátsó ülések is kényelmesek, egyedül középen a lábnál lévő doboz indokolatlan mérete rontja az összképet. Hátul hiányzik nagyon a könyöktámasz, nem értem miért kellett kispórolni. Beltér és csomagtartó különben tágas."
  Teljesítmény
  "Természetesen kiválóan gyorsul mint az EV-kről elmondható általában. Nem egy Tesla, de rendesen megindul. Végsebesség papíron 144, de ez csak a tempomat teteje. Valójában 160 körül van a vége pedállal, ami nem sok de normál használatban bőven elég."
  Megbízhatóság
  "Nem tudok róla rosszat mondani, persze még elég új."
  Szerviz
  "Nagyon nem mindegy hova viszi az ember. Nálam a 0-ás revíziót nem tudták megugrani rendesen ott ahol vettem. A Nissan Centrumot viszont tudom ajánlani, ott felkészültek legalább."
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Blas Gabi Nissan Leaf 40kWh Tekna - 1500 km

  "Nagyon szeretem, egyetlen gondja, hogy a belső tükör belelóg a látótérbe. Aztán egy hét után rájöttem, hogy nemcsak a tükör dőlésszögét lehet állítani, hanem a magasságát is. Most keresnem kell egy másik negatívumot, de eddig nem találtam."

  "Imádom, hogy padlógázra hangtalanul belelapít az ülésbe. És ezt 0-100 között bármikor megcsinálja. Kivéve 130 fölött, mert 150-nél lekorlátoz. Vagyis Németországban nem fogok 220-al menni. De ezt kibírom, mert már vagy 5 éve nem voltam. S ha már csak 10% van hátra akkor is visszafogom magam. Ja mégsem, mert az is bőven elég, hogy beérjek a munkahelyre. Napközben ott feltöltöm. Nem járok már benzinkútra. Kivéve a MOL-t, ahol még utoljára kipróbáltam az ingyenes gyorstöltést. Eddig az 1500 km megtétele nem került semmibe. Ja, ma lemostam 200 Ft-ért és kiporszívóztam még 200-ért. Ma voltam másodszor, tehát eddig 800 Ft-ba "fájt" az autó "fenntartása". Egyenlőre nem foglalkozom a takarékos vezetéssel. Nem is nézegetem, hogy hány kWh per 100 km. Már négyszer voltam Siófokon. Ott csak addig töltöm, hogy hazáig elég legyen. 65% bőven elég. Élem a száguldó tücskök boldog életét. Nem gyűjtögetem a százalékokat. Lesz ami lesz. Szerintem sosem lesz tél. "

  Kényelem
  "Még csak 1500 km-t mentem, de az ülés szuper, vagy csak az autózás élménye elvonja a figyelmemet. Nem tudok belekötni."
  Teljesítmény
  "Jobban megy mint a 200 lovas mondeóm"
  Megbízhatóság
  "Ha nem merítem le nullára akkor nem hagy cserben."
  Szerviz
  "Átadáskor elfelejtették bekapcsolni a TMC-t, de 5 perc alatt meg volt."
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Béla Benedek Nissan Leaf 40 kW Tekna - 1500 km

  "Az autó számomra igazi high-tech, egyenlőre barátkozunk egymással, de jól alakul. Ha több tapasztalatom lesz, részletesen beszámolok róla"
  Kényelem
  "Mindent tud, talán többet is mint amire szükség van"
  Teljesítmény
  "Városi/agglomerációs viszonyok között szuper, autópályán még 100-110-es sebesség mellett is rövid a hatótáv a jelenlegi töltési lehetőségek mellett"
  Megbízhatóság
  "Eddig minden rendben"
  Szerviz
  "Vannak olyan kérdések, amikre még a szerviz sem tudja a választ"
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Andreas Schneider Nissan Leaf 40kw Tekna - 3700 km

  "A lehető legjobb választás 2018-ban."

  "Másfél hónapja használjuk az autót. Teljesen meg vagyunk vele elégedve. Mint minden villanyautónál, itt is a futásteljesítmény több, mint a korábban használt benzines és diesel járművek esetében. Hogy miért ezt a modelt választottuk? Gyermekeknek több élményt tudunk biztosítani, kis országunkban több látványosságot, települést tudunk felkeresni szabadidőnkben. A megrendeléskor erre az autóra volt 0% THM hitel 40%-tól, ez az autó volt az a méret, ami egy 5 tagú családnak megfelelő életteret biztosít utazás közben, van csomagtartó, ami megfelelő méretű, és az ár, ami a konkurenciához képest a legjobbnak bizonyult, a fentiek figyelembe vétele mellett! És majdnem elfelejtettem, a NISSAN által letelepített jól elhejezett, és szinte mindenhol a nap 24 órályában használható villámtöltőket! Hatótáv tekintetében 200-300 km között autópálya(120km/h) - városi használat. A használt piacot megnézve az árát is nagyon jól tartja, az előző modell tekintetében is, így jobb beruházásnak bizonyul a magasabb ára ellenére, mint a foszilis társai! A megrendelést követően az 5.hónapra érkezett meg az autó. Mindent az értékesítő intézett, és minden tökéletesen, a megbeszéltek szerint történt!"

  Kényelem
  "Teljesen élhető, kényelmes, tágas autó 3 gyermekkel is jól használható, megfelelő csomagtérrel."
  Teljesítmény
  "Nagyon rugalmas, és tényleg minden pillanatban ott van a teljesítmény a lábunk alatt."
  Megbízhatóság
  "Alacsony fentartási költségű, és nagyon megbizható autó!"
  Szerviz
  "Még csak 1,5 hónapos az autó, az eddigi tapasztalatok csakis pozitívak a márkakereskedéssel kapcsolatban"
  Teljes értékelés

 • Anonim villanyautó tulajdonos
  Anonim tulajdonos Nissan Leaf 40kw - 6000 km

  "Nagyon jó autó"

  "Nagyon szeretem, kiváló villanyautó! A kilátás belőle az A oszlop miatt nekem nehézkes és a szellőztetés lehetne hátsó sor légbefúvós, mert az egy ekkora autóban nem tökéletes. Amit még meg értek, de furcsa, hogy a szélvédő elég puha anyag, persze nem kell zajszigetelés, de minden kavicsfelverődés azonnal meglátszik! Nehéz más hibát találni benne. "

  Kényelem
  Teljesítmény
  Megbízhatóság
  Szerviz
  Teljes értékelés

 • Anonim villanyautó tulajdonos
  Anonim tulajdonos 40kwh - 6000 km

  "Minden hèten 1000 kmt teszek bele imàdom!Mindenki megcsodàlja s kètelkedèsüket homàlyba feledtetem egy perc alatt."
  Kényelem
  Teljesítmény
  Megbízhatóság
  Szerviz
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Horváth Krisztina Nissan Leaf 24 KW Tekna - 4000 km

  "Imádom ..Az egyik legjobbb döntés volt mikor megvettem "

  "Régóta foglalkoztatott a villany autó vásárlása .. Mikor megtaláltam a megfelelo autót es beleültem azt éreztem ,hogy IGEN ő az enyém lesz.Azóta is nagy a szerelem .."

  Kényelem
  "Kényelmes minden szempontból ..Inadok benne ülni ."
  Teljesítmény
  "Jó vezetni ..Dinamikus auto .."
  Megbízhatóság
  "Semmi probléma nem volt eddig ,"
  Szerviz
  "Még nincs tapasztalatom ."
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Nikolett Fehér - 60000 km

  "Nagyon szeretem"

  "2017 januarjaban vasarultuk a leafet. Akkor egy suzuki grand viterank volt amit mindig szerelni kellett. Meguntuk. Ezert lett elektromos auto. Elejen le akartam beszeltem a parom mostmar a legjobb dontesnek tartom. Rengeteget hasznaltuk. Miota hazakoltoztunk Magyarorszagra ( az auto hazajott 3600km labon gond nelkul) nem sokat hasznaljuk csak ha videkre megyunk. Nekunk teljesen kielegiti a szuksegleteinket. Imadjuk."

  Kényelem
  Teljesítmény
  Megbízhatóság
  Szerviz
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Tibor Bak Nissan Leaf Tekna 40 - 12000 km

  "Nagyon jó"

  "Mindenben pont olyan, ahogy gondoltam. Pozitív sorrendben: Propilot, csendesség, Kényelem, meleg, csomagtartó méret. Negatív: Elektromos ablak, fedélzeti kijelzők, ülés alatti tér hiánya Általános villanyautó "hiba" hatótáv feleződik autópálya tempón. Bose hifi nagyon jól szól, ha USB-n veszteségmentes fájlt kap, de rádió nem jó "

  Kényelem
  "Méret, "
  Teljesítmény
  "Nekem már sok is, sokszor kipörög (eső, tél....)"
  Megbízhatóság
  "Eddig semmi hiba"
  Szerviz
  "Aggódok, hogy indokolatlanul sokat fognak kérni a "semmire""
  Teljes értékelés
Állami támogatás új autó vásárlásra
Erre az autóra igénybe veheted a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tisztán elektromos személygépkocsi vásárlási támogatást, maximum 1,5 millió forintot.

A pályázatot itt az e-mobil oldalán éred el, még több infót pedig az "Állami támogatás új elektromos autó vásárlásra" tudástár oldalunkon találsz.
Tudástár
Az autók elektromos hatótávja sok paramétertől függ, melyet egy számmal nehéz leírni.

Az oldal az európai WLTP szabvány szerinti elektromos hatótávot használja, mely jól tükrözik a valós elektromos hatótávot, illetve az európai gyártók is ezt a hatótávot adják meg legtöbbször az autókoz. Az amerikai EPA és a korábbi európai NEDC szabvány szerinti hatótávot is feltűntetjük az oldalon. Az EPA szigorúbb, ezáltal alacsonyabb, de valósabb hatótávot ad meg, míg a NEDC megengedőbb és kevésbé valóságos a WLTP hatótávhoz képest.

További részletes leírást és magyarázatot a Tudástár EPA / NEDC / WLTP hatótáv cikkben találsz.