Nissan Leaf (1. gen)

Elektromos autó Zöld rendszám

Az egyik első és legtöbbet eladott elektromos autó a magyar piacon. Több akku mérettel is forgalmazták, sok található belőle itthon. Ez a legolcsóbb közepes méretű elektromos autó.

Elektromos hatótáv, akkumulátor és töltés

Hatótáv (EPA szabvány) 135 - 172 km
Hatótáv (NEDC szabvány) 199 - 250 km
Akkumulátor kapacitás 23.8 - 30.2 kWh
Normál töltő típusa (AC) Type1
Normál töltéserő (AC) 3,3 - 6,6 kW
Villámtöltő típusa (DC) CHAdeMO
Villámtöltés (DC) 50 kW

Teljesítmény és méretek

Gyorsulás (0-100 km/h) 11.5 mp
Végsebesség 143 km/h
Teljesítmény 110 LE
Meghajtás elsőkerék
Önsúly 1493 - 1538 kg
Hossz 4445 mm
Szélesség (tükör nélkül) 1770 mm
Szélesség (tükörrel) 1967 mm
Magasság 1550 mm
Csomagtartó 370 l
Szállítható személyek 5

A Nissan Leaf (1. gen) elektromos autó összefoglalója

Elérhetőség és árazás

A Nissan Leaf (1. gen) elektromos autó újonnan már nem kapható. Használtan itthon 2 998 000 Ft-tól lehet kapni.

Akkumlátor és hatótáv

A Nissan Leaf (1. gen) akkumlátorának kapacitása 23.8 - 30.2kWh modelltípustól függően. Az autó elektromos hatótávja 135 - 172 km valós körülmények között, mely az EPA szabvány szerinti hatótáv. Az autónak nyáron, illetve alacsonyabb sebességnél nagyobb, télen, illetve nagyobb sebességnél pedig kisebb a hatótávja.

Az autó gyorstöltésre (AC) és villámtöltésre (DC) is alkalmas.

A gyorstöltése (AC) Type1 csalakozón keresztül történik, melynek maximális töltéserőssége 3,3 - 6,6 kW.

Az autó CHAdeMO csatlakozón keresztül villámtölthető, melynek maximális töltéserőssége 50 kW.

Hajtás és teljesítmény

A Nissan Leaf (1. gen) maximális teljesítménye 110 lóerő. Az autó elsőkerék meghajtású. 0-ról 100 km/h-ra 11.5 mp alatt tud felgyorsulni. Végsebessége 143 km/h.

Nissan Leaf (1. gen) használt autók (40 db)

Az autók a hasznaltauto.hu oldalról vannak begyűjtve naponta egyszer. A sérült, akkumlátor hibás vagy akkumlátor nélküli autókat pedig nem jelenítjük meg, ha találsz ilyen akkor írj nekünk.

Az alábbi keresés eredményeit tartalmazza az alábbi lista: Nissan Leaf (1. gen)
Kép Autó Évjárat Ár km

Nissan Leaf (1. gen) videós tesztek

Az összes videót tartalmazó lejátszási listát itt YouTube-on is megtekintheted.

Neked is van villanyautód?
Segítsd a közösséget megismerni a te villanyautódat, azzal hogy írsz róla egy rövid beszámolót/véleményt.

Nekem már van villanyautóm!

Nissan Leaf (1. gen) vélemények

4.6 (24)
 • Villanyautó tulajdonos
  Antal Garbóczi Nissan Leaf 2012 - 55000 km

  "Gyönyörű Világoskék, Krém színű Kárpittal."

  "Legnagyobb gondom, hogy 4 pálcika már hiányzik az akku állapotjelzőjén, Viszont még így is 100Km-t tudok vele menni."

  Kényelem
  "Picit talán szűk."
  Teljesítmény
  "Városi közlekedésre bőven elég."
  Megbízhatóság
  "Eddig Jó!"
  Szerviz
  "Hát nem olcsó."
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Zsombor Divinyi Nissan Leaf Acenta 24 Kwh - 8970 km

  "Nissan Leaf 1. generációs, de már a módosított, modernebb verzió"

  "Az autót 2. számú városi autónak vettük, mivel elég volt a rengeteg üzemanyag-szervíz-parkolási költségekből, illetve Norvégiában, Osloban tapasztaltuk meg, hogy milyen az, amikor a belvárosban az e-autók miatt gyakorlatilag nincsen zaj...a helyi Nagykörút virágzik, emberekkel és élettel teli, ami nagyrészt az e-autóknak is köszönhető. Emiatt ruháztunk be egy használt, 3 éves, de korábbi szalonautó volta miatt összesen 8500 km-mel átvett autóba. "

  Kényelem
  "Egy kicsivel nagyobb csomagtartó jó lenne, de amúgy rendkívül kényelmes, elférünk benne, és a hátsó ülések is meglepően tágasak"
  Teljesítmény
  "Csak szuperlativusokban lehet róla beszélni. Gyors, jól reagál minden irányítási utasításra, és sok-sok olyan extra van benne, ami igazi középkategóriás autóvá teszi."
  Megbízhatóság
  "Előre adott pontszám, mivel komolyabb megterhelésnek még nem vetettük alá, de jó látni, hogy nem látni Nissan Leaf-eket az út szélén lerobbanva:)"
  Szerviz
  "Eddig még minimális, egyedül a vásárlás előtti átvizsgálás során találkoztunk ezzel. Elmondások alapján ez egy nagy előnye az autónak, megvételkor cserélni, javítani, stb nem kellett semmit."
  Teljes értékelés

 • Anonim villanyautó tulajdonos
  Anonim tulajdonos Nissan Leaf 24Kwh - 2500 km

  "Jó vezethetőség,hihetetlen alacsony fogyasztás 11-12kwh/100km(főleg városi,országúti használatnál.)"
  Kényelem
  "Futóműve kiválló,alacsony súlypont miatt."
  Teljesítmény
  "Jól gyorsul, rugalmassaga tökéletes."
  Megbízhatóság
  "Eddig nem volt vele semmi probléma."
  Szerviz
  Teljes értékelés

 • Anonim villanyautó tulajdonos
  Anonim tulajdonos Nissan Leaf 24KW - 6500 km

  "Rendkívűl élvezetes és komfortos vezetési élményt ad"
  Kényelem
  "Nagyon kényelmes és tágas az autó, de számomra nem esik minden kézre."
  Teljesítmény
  "Kellően dinamikus"
  Megbízhatóság
  "Eddig minden hibátlanul működik"
  Szerviz
  "Eddig semmi gond nem volt"
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Peter Kocsis Nissan Leaf SL (2012)

  "Talán az eddigi legjobb döntés volt autóvásárlás terén, de majd kiderül."

  "Ez még egy facelift előtti, full extrás SL modell (USA import), vagyis egy kicsit kevésbé hatékony, egy kicsit nehezebb, egy kicsit kevesebbet megy el egy töltéssel mint a 2013 utáni példányok, viszont cserébe Japánban készült, szerintem sokkal kellemesebb világos belseje van és 1-2millioval olcsóbb is mint a 2013 utáni európai 24kwh-sok. Mivel elég fiatalon került az országba (4000km volt csak benne akkor), az élete nagy nagy részét Magyarországon futotta (71000km van benne most) így az akku sem szenvedett a nagy hőségtől sokat, mint sok másik USA-ból importált társa. Talán ennek köszönhetően még most így 6 évesen is kb. 80%-os az állapota. Így most nyáron 100-120km megtételére alkalmas egy töltéssel, ami nagyjából a duplája annak amit egy nap szoktam menni. Nem is kell teljesen feltöltenem, elég 80%ra, és így az optimális 30-80%-os tartományan tudom használni. Télen a táv 70-80km-re csökken, de még ez is több mint ami nekem kell egy napra, szóval remélhetőleg még sokáig fogom tudni használni. Maga az autó semmivel sem rosszabb mint bármelyik másik hasonló Japán autó. A 3-as BMW-hez képest ami előtte volt persze visszalépés komfortban, de vállalható. De igazából csak a kormány és az ülés állíthatósága hiányzik belőle. Cserébe viszont mindent összevetve (otthoni töltéssel) havonta nagyjából 50e Ft-ot és 330kg széndioxidot nem hagyok az utcán, a szervízköltségekről nem is beszélve. Egyetlen autónak, vagy ha nem tud valaki otthon tölteni, vagy ha 50km-nél messzebb kell ingázni, akkor nem egy ilyen 1. gen Leaf a jó választás. Ha viszont általában ezeken belül autózunk, akkor nagyon hamar megtérül a befektetés."

  Kényelem
  "Korlátozottan állítható ülés és kormány"
  Teljesítmény
  "Több mint amire szükség van egy ilyen autóban."
  Megbízhatóság
  "Valószínűleg nem lesz vele gond."
  Szerviz
  "Eddig még nem kellett, de ahová eddig vittem az autóimat ott nem értenek hozzá. "
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Tichy László Nissan Leaf 24 Kwh Tekna (2017) - 5800 km

  "Imádom."

  "Tavasszal vettem át az első elektromos autóm. Előtte 10 évig egy Toyota hybrid-et használtam. Annak az aksija tökéletes volt 10 év után is. Ennél sem tartok aksi problémától. Főként a budapesti agglomeráció, és Budapest között használom, de már volt két hosszabb vidéki út is. Az egyik Kerepes-Tapolca, míg a másik Kerepes-Szeged útvonal volt. Mindkét esetben autópályán tettem meg az utat. Mindkettő irányonként kb 200 km volt, amely távolságot egy közbeiktatott töltéssel jártuk meg. Van másik kocsi a családban, így nem gond egy esetleges hosszabb út. Ilyen nálunk évente egy alkalom szokott lenni. Budapesten kihasználom a zöld rendszám adta ingyenes parkolási lehetőséget, és a sűrű töltő hálózat révén szinte ingyen autózom jelenleg. Problémám nincs a kocsival, és nem is lesz, bízom a kiforrott technológiában. "

  Kényelem
  Teljesítmény
  Megbízhatóság
  Szerviz
  "Még nem volt szervizben."
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Lévai Gábor Nissan Leaf 24kWh (2013) - 12000 km

  "Az ideális ingázó autó - akár nagy családos felhasználásra is."

  " 2017 októbere óta használjuk az autót, jellemzően napi 50km ingázó üzemmódban, de időnként hosszabb utakat is vállalunk vele, akár külföldre is. Bár nem igazán ideális hosszabb utakra, 2 felnőtt + 3 gyerek felállásban nyáron az ausztriai családi nyaralásra is megfelelt. Egy-egy napra 400-450km távolságig okos tervezéssel abszolút vállalható - persze nagyon függ attól, hogy milyen területre megyünk. A csomagtér kompakt autóhoz mérten kifejezetten tágas, még nyaraláskor sem kellett kivenni a kalaptartót, pedig a poggyásztérben jelentős helyet foglaltak el a töltőkábelek (minden eshetőségre készen :-) és a teljes értékű pótkerék. Az autó formája amúgy igen csalóka, képen kicsinek tűnik, de külméreteiben nagyon hasonló az akár 7 személyes Toyota Versohoz - ez számomra is meglepő volt. Nagy családos felhasználóknak hasznos infó, hogy némi okoskodással befér hátra a 3 gyerekülés is, de mindenképpen érdemes belepróbálni választás előtt. Az autó most 5 éves, de remekül tartja magát, japánosan tartós a beltér, élmény beleülni. Összehasonlításképp nemrég vezettem egy új Renault Zoe-t, aminek ugyan remek a hatótávja és a töltése, de már most látszik, hogy sokkal csúnyábban fog öregedni, mint a Leaf, a tesztvezetés után élmény volt visszaülni a sajátomba. Ezekkel együtt is elsősorban két autós háztartásba ajánlom, vagy olyan embereknek/családoknak, akik ritkán indulnak hosszabb útra sok cuccal. Mi megtartottuk mellette a hagyományos autót is, mert sűrűn kell két felé menni, és a munkámból adódóan sűrűn vannak +700km-es napi utak is, így a Leafet arra használjuk amire ideális: ingázni, és 100-150km körzetben kirándulni. Ami hiányzik: - természetesen még nagyobb hatótáv, a nemsokára 60kWh akkus változat várhatóan már elég lesz a leghosszabb utakra is. - vonóhorgos kerékpárszállítóhoz opcionális rögzítő pont (a Priusokhoz hasonló módon). A tetőre nem nagyon lehet pakolni, az új 40kWh akkus Leaf2-nek is nevetségesen alacsony 50kg (!) a maximális tetőterhelése. A kis hatótáv miatt a tetőbox légellenállása is erősen korlátozná a használhatóságot. - jó lenne, ha könnyű pótkocsit tudna vontatni, nálunk ez az egyik fontos érv a hagyományos autó megtartása mellett. "

  Kényelem
  "Hangtalan suhanás, élmény bent ülni."
  Teljesítmény
  "Nem vágyom ennél erősebb autóra, nagyon jól gyorsul."
  Megbízhatóság
  "A 12V akku hosszabb állásban néha lemerül (más elektromosoknál is előfordul), ami elsőre ijesztő hibajelenségek sorát tudja eredményezni, de ha az ember tudja az okát, könnyen orvosolható. Fél év alatt 1 klímacsövet kellett csak cserélni, abszolút elégedett vagyok."
  Szerviz
  "A márkaszervizek hozzáértésében nem szabad vakon bízni (ez általános, minden EV-re igaz idehaza), a fórumokon sokszor hamarabb van megoldás egy-egy problémára - amikből amúgy kevés van. "
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Zsuzsi És Zoltán Sebők Nissan Leaf 24 kwh - 950 km

  "Imádom! "

  "Az autót 2 hete vettük, ez idő alatt 950 km-t mentünk vele. Agglomerációban élünk, napi 35 km, amit biztosan megteszünk, de ennél jóval többet megyünk, mivel kB. 500 Ft 100 km. Nekünk a tekna felszereltségű van, 3 gyerek mellé jól jön a könnyen tisztítható bőr belső. Az autó meglepően tágas, a csomagtartó mérete is várakozáson felüli. A maximális hatótáv, nem túlzottan finomkodva 150 km. Az biztos, hogy sokkal nyugodtabb a vezetés vele. A Nissan ev applikacio lassú, de hasznos. Nekünk hozta a várakozást, sőt. "

  Kényelem
  "2 felnőtt 3 gyerek, ebből 2 gyerekülésben is elfér. "
  Teljesítmény
  "Amire való még sok is. "
  Megbízhatóság
  "Azt gondolom, hogy messze a legmegbízhatóbb autónk lesz. "
  Szerviz
  "Évente kell átvizsgálni, pollenszűrőt cserélnek + diagnosztika. "
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Szati. Szati Nissan Leaf 24 KWh, Visia - 5000 km

  "A legjobb megoldás városi autónak"

  "A feleségemmel két autót használtunk mindig, mind a kettő füstös volt. Nem rég vettük harmadik autónak városi használatra. Az elektromos autókról: Mivel városban használjuk csak, kizárólag otthon töltjük, amikor csak lehet ezzel megyünk, havonta 2-3 tank benzint spórolunk. A karbantartás is olcsó. Robbanékony, dinamikus, jobban megy mint az én füstös roadsterem. Magáról a Leaf-ről: mk2-ben elég sok hatékonyságot javító megoldás van, Az Acenta és Tekna már a fűtését is meg tudja oldani hatékonyabban. Európai modell, Belgiumból hozta a korábbi tulajdonos. A mi kocsink Visia, alap felszereltségű: kicsi navi, nincs hőszivattyú fűtéshez, viszont a nagyobb 6,6 KW-os töltési kapacitása van (mivel otthön töltjük, ez is tökmindegy). Ezzel kb 1 milló forintot spóroltunk. A kis navi nem zavaró, úgyis mindenki a telefonon navigál (de mi úgyis csak városban használjuk, tehát még ez is tök mindegy), általában a térképek nem a legfrissebbek, a frissítés meg horror árú, szóval, a nagy navi nekünk nem volt fontos. Hőszivattyú: Majd amikor megvolt az első hideg tél, mesélek. A Leaf tágas, két gyerekkel nagyon kényelmesen elférünk, ültünk Fiat 500-ban, Zoe-ban, de kicsinek tűntek. A vátót imádjuk. Nekem a kis roadster után nagy, picit libeg a futómű, de nagyon kényelmes, nem kopog, prémium érzésünk van benne. Én csak ajánlani tudom, de városi használatra, inkább második autónak. Én úgy gondolom, akkor tesszük le csak a füstös kocsit, ha már a villany autók egy töltéssel megtesznek 6-700 KM-t, és hálózati áramról is fel lehet rántani őket fullra egy este alatt. Szerintem pár év. Addig parkol a füstös a garázsban."

  Kényelem
  "Nem tudok olyan dolgot mondani, ami nem kényelmes benne, talán csak annyi, hogy magasan van az ülés, mivel a padlólemezben van az akksi. De roadster után minden magas."
  Teljesítmény
  "Legyosrusul pirosnál minen autót, ami nem 6000 cm3-is"
  Megbízhatóság
  "Eddig nem volt vele semmi gond"
  Szerviz
  "Még garanciás"
  Teljes értékelés

 • Anonim villanyautó tulajdonos
  Anonim tulajdonos Nissan Leaf Acenta 30 kwh - 5000 km

  "Lehetne szebb"

  "Jelenleg céges autóként használom, szinte csak városban, legtöbbször 2 személlyel, néha 3-an utazunk. Ebben a környezetben verhetetlen, kb. 200 km-es hatótáv klímahasználattal. Csend, béke, stressz mentesség, ezzel jár egy villanyautó használata. "

  Kényelem
  "Több órás ülés után sem kényelmetlen."
  Teljesítmény
  "Azonnali nyomaték, teljesítmény"
  Megbízhatóság
  "Eddig problémamentes működés"
  Szerviz
  "Még nem járt szervízben"
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Gabriel Ferrarius Nissan Leaf 24 kWh Acenta (2013-) - 12000 km

  "Eddig nincs negatív tapasztalatom. Kényelmes, azt kapom tőle, amire vettem."

  "Mielőtt kiválasztottam, lemértem hány kilométert teszek meg egy nap. Az autó ezt kényelmesen tudja, még egy-két plusz kanyar is belefér. Otthon a garázsban töltöm, ingázásra használom (75-95 km/nap). A napi használatban nem kell kompromisszumokat kötnöm. A csomagtartó mérete kielégítő. Tudni kell róla, hogy nem versenyautó, kényelmes nyugodt utazásra tökéletes. Ami biztos, hogy tartani kell mellette egy füstöst - ha nyaralni szeretnénk autóval menni -, mert a töltőhálózat kiépítettsége jelenleg nem teszi alkalmassá hosszabb utak megtételére. "

  Kényelem
  "Mert a családom minden tagjának kényelmes."
  Teljesítmény
  "Amikor kiveszem ECO módból, álomszerűen gyorsul. ECO-ban gondot okoz egy hosszabb emelkedő, mert erősen visszaesik a sebessége."
  Megbízhatóság
  "A fél év alatt még nem történ gond vele."
  Szerviz
  "Nincs, de a kereket több mint 2 óra alatt szerelték téliről nyárira..."
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  István Norbert Vékony Nissan Leaf 24 kWh - 7000 km

  "Imádom, legjobb befektetésem idén"

  "Nagyon szeretem, eddig nem volt vele semmi gond. Kényelmes, gyors, dinamikus és ingyen parkolok közterületen. Ingyen tankolok és ha otthon kell töltenem se kerül 1.000 Ft-ba tele tankolni. Hosszabb utak igaz lassabbak és kicsit át kell gondolni, de lesz meg jobb is a jövőben."

  Kényelem
  "Tekna"
  Teljesítmény
  "Olyan mint egy hajszárító"
  Megbízhatóság
  "Eddig nem volt vele gond"
  Szerviz
  "Meg nem voltam szervízben"
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Beáta Takácsné Knizner Nissan Leaf 30 kW Acenta (2017) - 13000 km

  "Szeretem, és ő is szeret engem"

  "Alapvetően egy teljesen más vezetési élmény, mint amihez eddig hozzá voltam szokva. Nem csak az szokatlan, hogy - mivel nincsenek benne sebességek, csak irányváltója, meg egyéb gombjai vannak - a gyorsulásánál határ a csillagos ég, csak arra kell ügyelnem, h ne lépjem át a sebességhatárt, hanem nekem eddig nem volt automata váltóm, és tempomatom. De mindkettőt nagyon hamar megszoktam. Bááár, az, h a tolatási irány a váltónál előre van, az előre 2 lehetősége pedig hátra az elején komoly odafigyelést igényelt, sőőőt... De biztos meg van az oka. 4 napja volt nálam, amikor meghúztam csúnyán a jobb oldalát. NYILVÁN én voltam a hibás, de a férjem is beismerte, h szerinte is nehezen érzékelhető a jobb oldala. Pedig még csak nem is szélesebb a régi Nissan Micrámnál, de vhogy nehéz belőni azt az oldalt. Azóta is nagyon koncentrálnom kell a parkolásnál. Alighanem a tolatókamera is ludas lehet, nem elkényelmesedik az ember lánya, hanem egy teljesen más szemléletmódot igényel. Biztos megszokom előbb-utóbb. Szintén zavaró számomra a hátsó ablakok sötétített üvege. Az oldalsó merevítővel és a fejtámlákkal együtt a tolatásnál nagyon nagy a holttér, alkonyatkor a sötétített üveg sokat "betakar" (gyalogosok, kivilágítatlan kerékpárosok simán belesétálnak). De nyilván ezt is meg lehet szokni. Eddig még nem ütöttem el senkit, és nem is fogok, de akkor is... Plusz vannak nyikorgások, amik furák: kinyitáskor a bal visszapillantó tükör és a jobb oldalon az ablaküveg is fura szitáló hangot ad ki. Jaaa, és az első rendszámtábla nagyon béna helyen van, béna anyagból: már most (1 éves) kicsit meg van görbülve (nem követi az autó vonalát, miért is tenné), mivel csak esetlegesen van odatéve, könnyen besározódik (a tolatókamera is!), ezeket rendszeresen kell tisztítani, ha látni és látszani akarok. Fura még, h esőben nagyon párásodik. Ilyenkor be kell kapcsolni az ablakpárásítót elég sűrűn, de mivel 20 másodperc alatt lenyomja, túl sokat nem fogyaszt, de azért zavaró tud lenni. Valószínűleg a hőszigetelése a gazdaságosság miatt sokkal hatékonyabb, mint más autóknál. Ez alapvetően egy plusz pont. Az összes ülésben van ülésfűtés, ami király. Amúgy meg csak dicsérni tudom. Ha "B" módban, városban is tempomattal megyek nagyon-nagyon takarékos üzemmódot tudok vele elérni. Mi otthon töltjük, Szombathelyen nincs nagyon lehetőség, de ez nem is számít igazán, mert csak városon belül használjuk, illetve megyén belül néha. Így meg fel sem merül, h máshol posztoljak mellette, ha otthon éjszaka feltölthetem. Még nem igazán számoltuk, ki h mennyibe kerül így a töltés, de már volt éves leolvasás, és nem emelték meg a díjunkat, ebből gondolom, h nem vészes. Tiszta szívből ajánlom mindenkinek. Mivel még nem zökkenőmentes a töltés M.o.-on, egyelőre városi autónak. Nem azt mondom, h másodiknak, mert mi elsősorban csak ezt használjuk, de Budapestre még nem indultunk el vele..."

  Kényelem
  "Elől-hátul kényelmesen elfér benne összesen 5 felnőtt. Meglepő, de így van. A csomagtartója is kielégítő. "
  Teljesítmény
  "Nagy a gyorsulása, és meglepő a fékezése. Meg kell tanulni."
  Megbízhatóság
  "Miután megtanultam a gombok kezelését, már probléma mentes. Az elején azért még volt, h vadul néztem a kiskönyvet, h mi sípol, és mért."
  Szerviz
  "Amikor meghúztam, volt egy kis tanácstalanság a szervizben, de megoldották, és alapvetően gyorsan. De a biztosítóval sok volt a vacakolás. Majd belejönnek. A garanciális szerviz talán 1 nap alatt megvolt."
  Teljes értékelés

 • Anonim villanyautó tulajdonos
  Anonim tulajdonos Nissan Leaf 2012 - 105000 km

  "Nagyon szeretem. Napi munkába járásra való autó. Rengeteg pénz lehet vele megtakarítani. Csak éjjel töltöm 6 A-rel, aminek köszönhetően a hatótáv a mai napig a szalonkori átvételével megegyezik."

  "A belső tere nagy. Ezt bizton állíthatom, mert közel 2m a magasságom. Minden kényelmi eszközzel fel van szerelve. Pl. a középtükörben lévő garázsnyitó nagyszerű dolog. Valamint nem engedi magát bezárni, ha mindkettőnk kulcsa a kocsiban maradt. Negatívumok: az első oszlopok túl szélesek, kikanyarodáskor van holttere. Hátsó fejtámlák nélkül használom, mert részben kitakarja a látóteret."

  Kényelem
  "nagy a belső tér"
  Teljesítmény
  "Rugalmas, nagyszerűen gyorsul."
  Megbízhatóság
  "Soha nem volt semmilyen hibája."
  Szerviz
  "Csak műszaki vizsgakor járt szervizben. Minden 30e km után kupészűrőt cseréltem. 100e km-nél cseréltem fékbetéteket, ami gyerekjáték volt."
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Guti Làszlò Nissan Leaf 30kw Tekna - 4000 km

  "Tényleg Szeretem! Szerelő vagyok,aki nem szeret szerelni. 😆 .Pompás társam a leaf."

  " Információk rőviden. Hatótávolság nálam; Autó pályán 110km/h. = 160km (+- 10) essőben este -20%. Vegyes használatnál közel 200km a hatótáv. Városban 200+. Szituáció és sofőr függő. Én nem szoktam pályán 90km/h val menni,mindig probálok teljes életet élni a kocsival. Jól kijövök vele,kiszámitható. Alap matek tudás nem árt,ebben a kategoriában. De semmi más. Előre meg tervezem mit akarok,biztonsági tartalékkal, lehetőség el. S kész. Előtte nagy benzines v6 os autó,vagy diesel suv. Kemény Tdi nagy turbó,chip,minden fincsiség. Meg volt. De végre fel nőttem!. És családra is van már időm. Ha régebbi modelen gondolkozik valaki,én mindenkép a nagyobb 30kw ost ajánlanám. Akkor is ha csak kis utakra kellene. Jóbb ha van benne kis plussz. Ha sietni kell,rossz az idő hideg van,netán esik.. ilyenkor jól jőn a töblet. Teljesen elégedett vagyok a kis verdával,tudatosan ezt választottam,és teljesiti az elvárásaim. Elégedett vagyok. "

  Kényelem
  "Rengeteg autóm volt. Van alapos rá látásom tapasztalatom. A 4 csillag ot azértadom,mert az első űllések lehetnének kényelmesebbek. A hátsók azok primák. De minden más,számomra rendben."
  Teljesítmény
  "Normális menetteljesitménye van,teljesen elég normál felhasználóknak. A 4 csillag azért mert a kocsi tudna tőbbet is,de gyárilag butitottak rajta. Simán tudná a 40kw os erejét is.. szerintem."
  Megbízhatóság
  "Teljesen megbizható. Egy számomra fekete pont az a kilométer óra csalása. Miért kell tőbbet mutatnia? Szeretem a korrekt dolgokat. Minden más SZUPER!"
  Szerviz
  "Még nem voltam.."
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Takács Zoltán Nissan leaf Acenta 30kw 2017 - 30000 km

  "Kisebb hiányosságok zavarnak, de élhető olcsó fenntartású kocsi "
  Kényelem
  Teljesítmény
  "Nem egy tesla , de azért megy "
  Megbízhatóság
  "Soha nem volt vele semmi gond"
  Szerviz
  "Kicsit drága az órabér "
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Péter Horváth - 5000 km

  "Fantasztikus varosi auto"
  Kényelem
  Teljesítmény
  Megbízhatóság
  Szerviz
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Istvan Tanyi 30kwh 2017 - 33000Te km

  "Teljesen elégedett vagyok, néhány apró szoftveres hiba kivételével."
  Kényelem
  Teljesítmény
  Megbízhatóság
  Szerviz
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Balázs Máté Balázs Nissan Leaf 24 kwh Visia (2011) - 92000 km

  "Nagyon szeretjük, nekünk, mint egyetlen autó a családban, mindig lehet rá számítani."

  "Már lassan két éve egy Gen 1. Nissan Leaf-et használunk. Nagyon meg vagyunk vele elágedve. Előtte egy 18 éves A-s Mercit kopatattunk, az pedig a mi zsebünket. Amit két év használat után szerettünk volna valami felhasználóbarátabb autóra cserélni, El kezdtünk nézelődni és végül megtaláltuk a Nissan Leaf-et. Akkor még persze nem sok információ állt a rendelkezésünkre, így valójában a szín alapján választottunk. Az elhatározás és a váltás mögött a legnehezebb kérdés a töltés megoldása volt. Kilencedik emeleti panellakás esetében ez komoly buktató, azt meg kell hagyni. Azonban még így is vállaltuk a kihívást. Pedig tudtuk, hogy sok áldozattal jár majd. A töltéseket a közeli Nissan kereskedésben oldottuk meg, ahol rövid idő elteltével már a biztonsági őrökkel is laza barátság kötetett. A töltés után a távolságok leküzdése volt a következő nehezebb feladat, az akkori 2016-os gyér töltőhálozat mellett ez valóban tervezést igényelt. Viszont megoldható volt és már egyre könnyebb. A következő nehézség a rendkívűli hideg okozta hatótáv vesztés volt. Gondoltuk, hogy kell vele számolni, de hogy ennyi lesz azt nem tudtuk. Ami a legjobb volt az egészben az a hangtalan suhanás, ahogyan váltás és kuplungolás nélkül kusztunk a dugókban. Valamint, hogy bekerültünk egy nagyszerű közösségbe a villanyautósokhoz, Ahol mindig tudtak segíteni szakmailag vagy amperekkel és ahol, alkalomadtán elhangzott, hogy :"Ha ők tudják panelben, akkor nekünk sem lehet gond!" "

  Kényelem
  "Kényelmes, mert minden kézre esik."
  Teljesítmény
  "Imádjuk, hogy a piroslámpánál még a Mustángot is ott hagyja."
  Megbízhatóság
  "Mindig mindenhova oda értünk, csak megfelelően kellett tervezni."
  Szerviz
  "Csak a gumit kellett rajta cserélni, illetve 90000 km után a fékbetétet."
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Laszlo Bartha Nissan Leaf Acenta 24kWh (2013 dec) - 3800 km

  "Benzines céges mellett második autó, annak tökéletes. Amúgy imádjuk :)"

  "Először a céges Leaf-et vezettem párszor, már akkor is nagyon tetszett. Aztán jött egy lehetőség, amúgy is autó csere előtt álltunk, új Fabia vs használt Leaf. A korábbi tapasztalatok alapján a Leaf győzött :) Kizárólagos autónak még nem mernék olyat, ami nagyszülők (180 km) oda-vissza távot egy füst alatt nem tud megtenni. De második autónak, városon belül vagy a szomszéd faluba rohangászni, gyerekeket hozni vinni tökéletes. Még minden pálcikája megvan (valószínűleg már nem sokáig) 70 ezer km, SOH=86%, eddigi átlag kb. 13,5 kWh/100 km, itthon töltjük 220-ról"

  Kényelem
  "ülés és kormányfűtés, japán (francia) üléskényelem"
  Teljesítmény
  "előző autó is 80 kW-os volt, ez is. A különbség mégis brutális :)"
  Megbízhatóság
  "eddig semmi gond"
  Szerviz
  "amióta megvettük, még nem voltunk szervizben"
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Zsolt Németh Nissan Leaf 2012 - 89000 km

  "Remek autó "

  "Nagyon elégedett vagyok vele, hatótáv sajnos 80 %-os akkuval csak max 80 km "

  Kényelem
  Teljesítmény
  Megbízhatóság
  Szerviz
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  sandor hegely 24 kWh - 3000 km

  "Ideális városi közlekedőeszköz 4 fő számára"

  "Hozza a tőle megszokott praktikus használhatóságot. Külsőre bohókás játékautónak tűnik, ehhez képest megdöbbentően jó futóművel rendelkezik. Kiváló a lengéscsillapítása, alacsony a súlypontja, ami nagyfokú kanyarstabilitást hoz. Elegendően jól gyorsul, ami mellett természetes, hogy zöld lámpánál elsőként érek a következő kereszteződéshez. A zöld rendszám előnyeit is lehet élvezni. Hát igen, a gyenge pont az akkumulátor ... Gyorsan pörögnek vissza a hatótáv kilométetek. Meggyőződésem, hogy a villanyautók típusainak lítiumtelepei között erős különbségek vannak, a zászlóvivő a tengerentúli napbaküldött jármű battériája"

  Kényelem
  Teljesítmény
  Megbízhatóság
  Szerviz
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Gábor Marjai Acenta 24 kWh - 12000 km

  "A hajtása remek, a hatótávja nekünk megfelel, a kocsi maga eléggé "egyszerű"..."

  "Városi autónak a legjobb választás, másra alkalmatlan. Gagyi autó a legszuperebb hajtással. Összességében nagyon szeretjük, ajánlom azoknak akik át tudják gondolni, hogy ez megfelel-e az igényeiknek."

  Kényelem
  "Halk, finom vezetni, beltere gagyi, ülés egyszerű, csomagtér összevissza formájú. Navija egy rossz vicc."
  Teljesítmény
  "Városi körülmények között több mint szuperm autópályára nem való"
  Megbízhatóság
  "Motorikusan rendben, kiegészítők beltér nem annyira."
  Szerviz
  "A zörgést nem találták még meg, ami a műszerfalból jön"
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Barna Füzy Leaf 30kwh black edition - 27000 km

  "Szeretem"

  "Kicsit több mint egy éve van meg, 0km-es volt. 175km volt a leghosszabb út amit megtettem vele egy töltéssel. Jól megy, jól tölt. Sajnos gyárilag hibás volt a szélvédő beszerelés, így beázott, nagy nehezen 3.-ra sikerült kiszedni és újra beragasztani, most jó. Minőségben középszintű, elfogadható, bár 10 millióért többet várna az ember. A telefonos szoftver nagyon lassú, nem túl sok mindent tud, de végül is elegendő. Navigáció egy vicc, 3 éves a térkép és nincs rá frissítés. Alapvetően szerethető autó, de azóta ültem már jobb EV-ben is."

  Kényelem
  "Kényelmes, akár 5 emberrel is használható, nagy csomagtér"
  Teljesítmény
  "50-ig jó, utánna jobb is lehetne"
  Megbízhatóság
  "Eddig semmi gond."
  Szerviz
  "Nem romlik el, de a szélvédő beázás javítása azért 2 hónap alatt sikerült csak, a 2. szervizben."
  Teljes értékelés
EPA hatótáv logó Tudástár
Az autók elektromos hatótávja sok paramétertől függ, melyet egy számmal nehéz leírni.

Az oldal az amerikai EPA szabvány szerinti elektromos hatótávot használja, mely jól tükrözik a valós elektromos hatótávot, illetve az európai NEDC szabvány szerinti hatótávot is feltűntetjük az oldalon, mely jól hangzik, de csak ideális helyzetben (20 fok, városi tempó) fedi a valóságot.

További részletes leírást és magyarázatot a Tudástár EPA / NEDC / WLTP hatótáv cikkben találsz.