BMW i3

Elektromos autó Zöld rendszám

Innovatív és egyedi megoldásokkal rendelkezik. Minőségi, kicsit már luxus autó. Három akkumlátor mérettel volt a piacon, a legutóbbi a 120Ah-s 48 kWh akkumlátorral.

Elektromos hatótáv, akkumulátor és töltés

Hatótáv (EPA szabvány) 130 - 183 - 235 km
Hatótáv (NEDC szabvány) 190 - 312 - 360 km
Akkumulátor kapacitás 22 - 33 - 48 kWh
Normál töltő típusa (AC) Type2
Normál töltéserő (AC) 11 kW
Villámtöltő típusa (DC) CCS
Villámtöltés (DC) 50 kW

Teljesítmény és méretek

Gyorsulás (0-100 km/h) 7.3 mp
Végsebesség 150 km/h
Teljesítmény 170 LE
Meghajtás hátsókerék
Önsúly 1195 kg
Hossz 4011 mm
Szélesség (tükör nélkül) 1775 mm
Szélesség (tükörrel) 2039 mm
Magasság 1578 mm
Csomagtartó 260 l
Szállítható személyek 4

A BMW i3 elektromos autó összefoglalója

Elérhetőség és árazás

A BMW i3 elektromos autó újonnan állami támogatással 11 542 000 Ft-tól kapható, támogatás nélkül 13 042 000 Ft-tól. Használtan itthon 5 250 000 Ft-tól lehet kapni.

Akkumlátor és hatótáv

A BMW i3 akkumlátorának kapacitása 22 - 33 - 48kWh modelltípustól függően. Az autó elektromos hatótávja 130 - 183 - 235 km valós körülmények között, mely az EPA szabvány szerinti hatótáv. Az autónak nyáron, illetve alacsonyabb sebességnél nagyobb, télen, illetve nagyobb sebességnél pedig kisebb a hatótávja.

Az autó gyorstöltésre (AC) és villámtöltésre (DC) is alkalmas.

A gyorstöltése (AC) Type2 csalakozón keresztül történik, melynek maximális töltéserőssége 11 kW.

Az autó CCS csatlakozón keresztül villámtölthető, melynek maximális töltéserőssége 50 kW.

Hajtás és teljesítmény

A BMW i3 maximális teljesítménye 170 lóerő. Az autó hátsókerék meghajtású. 0-ról 100 km/h-ra 7.3 mp alatt tud felgyorsulni. Végsebessége 150 km/h.

BMW i3 használt autók (54 db)

Az autók a hasznaltauto.hu oldalról vannak begyűjtve naponta egyszer. A sérült, akkumlátor hibás vagy akkumlátor nélküli autókat pedig nem jelenítjük meg, ha találsz ilyen akkor írj nekünk.

Az alábbi keresés eredményeit tartalmazza az alábbi lista: BMW i3
Kép Autó Évjárat Ár km

BMW i3 videós tesztek

Az összes videót tartalmazó lejátszási listát itt YouTube-on is megtekintheted.

Neked is van villanyautód?
Segítsd a közösséget megismerni a te villanyautódat, azzal hogy írsz róla egy rövid beszámolót/véleményt.

Nekem már van villanyautóm!

BMW i3 vélemények

5 (5)
 • Villanyautó tulajdonos
  Peter Novak 60 Ah. - 34.000 km

  "Fullos, bőrös, radaros, kalmerás stb..."

  "Prémium minőség, egyszerű de nagyon precíz használhatóság, lágy de pontos futómű! Mindne a helyén van. "

  Kényelem
  "Bőr kagylókülés., pont a méretem."
  Teljesítmény
  "Bődületes erő van benne, jó néha megtaposni! 😎"
  Megbízhatóság
  "Eddig sosem hagyott az út szélén,"
  Szerviz
  "Csk a két évenkémnti kötelezó fékolajcsere volt..."
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Schmidt Thomas BMW i3 60Ah - 24000 km

  "Pont egy éve van meg, most 5 éves, de újnak látszik"

  "Az 5éves i3-as (szappantartó) a legjobb ár/érték arányú autó, mert igen kevés sorozat gyártott autót építenek alumíniumvázzal és szénszálas karosszériával. 4főre pont megfelelő a tér, még csomagtartó is marad. Kitűnően gyorsul, de tud nagyon takarékos is lenni (nyáron 9,5-10,5kWh/100km). Akkuja temperált (hőcsöves hűtésű, fűtésű), ezért tartósnak ígérkezik. Az 5éves autóban az akkukapacitás 34e km-nél a gyári 18,8kWh helyett 17,5kWh. Így 34e km körül lassan igényli a gumicserét, ami kb. 200e /szett. Nem célszerű a Wallishoz vinni, mert a fékfolyadék és a pollenszűrő cseréért elkértek 86e Ft-ot. Legközelebb az érdi Bavarian Classics-nál próbálkozom. Gumiszőnyeget raktam bele, de a csúszkálása összekoszolja a világos szőnyeget. Tetőablak hasznos extra. Tilos megvenni ülésfűtés nélkül. Sajnos nem is rendelhető bele kormányfűtés és ülésszellőztetés (ez elég nagy hiányossága). Az enyém képes magától beparkolni, de ritkán élek vele, mert én jóval kisebb helyre be tudom tenni. A korábbi C-zeromnál halkabb, de nekem mára már elég zajosnak tűnik. 7,2-es invertere és CCS töltése is van. (mindkettő extra, sokba kerül...gyárilag csak a 3,6-os inverterrel szerelik) "

  Kényelem
  "Az első ülések lehetnének deréktájt formázottabbak is. A fejtámla nem állítható, kissé "előre nyomja" a fejet."
  Teljesítmény
  "7,2s alatt van százon. Nagyon dinamikus, de inkább Eco-pro módban használom, mert a teljesítmény helyett a távolság számít nekem."
  Megbízhatóság
  "Semmi problémám nem volt vele egy év alatt. (napi használatban)"
  Szerviz
  "Kétévente kell szervizelni, de a márkaszerviz pofátlanul sokat kér az alig valamiért."
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Helén Kulics BMW i3 (2016-os, 100% elektromos) - 40000 km

  "Maximális imádat "

  "Imádjuk, szerelmesek lettünk belé nagyon rövid idő alatt. :) Több autónk is van, de ezt használjuk a legtöbbet és legszívesebben. Nulla zaj, minimális ökológiai lábnyom. Úgy éreztük, hogy mivel megtehetjük, szinte kötelességünk támogatni ezt az új irányt. Környezettisztelő emberekként maximálisan fontos a számunkra, hogy minét tisztábban, a lehető legkevesebb szennyezés mellett éljünk ezen a bolygón. A BMW kitűnő utat mutatott ebben (is). Kényelmes, innovatív, jó értelemben vicces, cukker ez az autó... és hihetetlen megbízható! Télen-nyáron és minden évszakban "nyúzzuk". Igen, "elektromos agyat" kíván (hol-mikor-hogyan-mennyit töltsek/mehetek/stb.), de ha egyszer rákkattant az ember, akkor már soha mást. :) "

  Kényelem
  "belső kialakítás, ülések, minden :)"
  Teljesítmény
  "nagyon jól gyorsul, megfelelő használat mellett sokat tud futni egy töltéssel"
  Megbízhatóság
  "SOHA nem hagyott még cserben, nincs is nagyon, ami elromoljon rajta :D"
  Szerviz
  "Nem voltunk még vele szervizben, most lesz aktuális a 2 évenkénti első... DE a szentendrei úti szalon munkatársait többször hívtuk az elmúlt 2 évben technikai infók miatt és mindig kedvesen, azonnal rendelkezésre álltak és mindenben segítettek, amiben csak tudtak. "
  Teljes értékelés

 • Anonim villanyautó tulajdonos
  Anonim tulajdonos 60Ah 22kWh - 30000 km

  "Majd meglátjuk újabb 4 év múlva. Addig is, nem pöfög."

  "Itt most egy hosszabb leírás kellene, hogy következzen arrol, hogy mennyire szerethető, és milyen olcsó a benzinkútnál, mert csak az ablakmosóért kell fizetni, stb. De ezt már mind leírták, vagy le fogják írni mások. 4 év használat után nehéz mélyelemzést készíteni egy atóról, amivel különben nem történik semmi. A lépten nyomon villanyharácsolást megszokja az ember. A furán nyíló hátsó ajtókat úgyszintén, sőt. Akinek pedig mindentjáró örökmozgótank kell, az találjon valami mást magának, mert ez sem az. De akkor mi ez? Minden más. Villannyal menő, bicikliváz anyagból épített csodadoboz, újrahasznosított müanyagokkal körberakva. Maga a tökéletlen jövő. Mint amikor a tükörbe nézel."

  Kényelem
  "Minden, amin nem egy deszka van keresztbe rakva a lőcsök közé, az számomra kényelmes. Bár nekem az ülésdeszka emléke sem rémlik kényelmetlennek."
  Teljesítmény
  "A 7.4 súly/LE arány ma már nem olyan nagy szám, és a 7 másodperc körüli 0-100 is szite akármelyik hétköznapi turbós kisatóból kijön. Csak hát ez meg villany."
  Megbízhatóság
  "Ami elromolhat, az el is romlik. Idővel mindenképpen. De inkább csak elkopik, és ki kell cserélni, mint pl. a gumikat néha."
  Szerviz
  "Régen minden jobb volt és volt bennük anyag. Mivel ebben az autóban már nincs anyag, és nem is régi, most mit mondjak. A porszívót sem kell rendszeresen a szerelőhöz hordani. Nagyjából hasonló rendszerességgel kell ehhez is hozzányúlni. Fékolajat meg mindenben cserélni illik. "
  Teljes értékelés

 • Villanyautó tulajdonos
  Pál Dr. Seenger 94 Ah (2017) - 15000 km

  "Kiváló városi autó, a legnagyobb forgalomban van elemében, a csúcsforgalom az élőhelye"

  "Egy kiválóan felszerelt ízig-vérig BMW került alám 2018 kora nyarán. Igazi városi autó, ami akkor töltekezik, amikor a "füstös" autók éppen elpocsékolják a drága üzemanyag elégetésével megszerzett lendületüket. A dugóban araszolva, gyorsulva, lassulva úgy érzi magát ez a korántsem kicsi autó, mint hal a vízben. Tévhit, hogy télen használhatatlan. A BMW kiforrott technológiájának köszönhetően fürgén megy fel a havas utakon és ha okosan vezet az ember, akkor a töltés is elég a cél eléréséig. Ha elhagyjuk a várost, akkor kissé megszeppenten viselkedik, hiszen 110-120 km/h-nál gyorsabban nem érdemes hajtani, bár 150 km/h-ig felhúzható. Ugyanakkor az ember nyugodtan utazhat s nézheti a tájat. Magyarországon az átlagos 130 - 160 km távolságok alatt amúgy sem lehet tetemes időnyereségre szert tenni, ha 150 Km/h-val dönget az ember. Ugyanakkor a szabálysértési büntetőpontok szaporán potyoghatnak. Mivel az ablakmosón, a fékolajon és az akkumulátorokat kondicionáló közegen kívül nincsenek benne folyadékok, a hajtáslánc minimális forgó, kopó elemet tartalmaz, a szervizeknél ritka vendég. No meg a BMW ingyenes szerviz szolgáltatást is ad az autó mellé. Az igazán "béemvés" belső tere meglepően tágas, a hátsó két ülés is egész kényelmes a városi rövidebb utak során. A hátsó ajtók kissé rendhagyóan nyílnak, de ez nem okoz különösebb fennakadást napi rutinban. Egyszóval ki kell próbálni, meg kell tapogatni és onnan már nincs visszaút... hacsak az ára nem riasztja el az embert. Ez a kategória azonban "véletlenül" úgy lett beárazva, hogy az állami támogatással már jelentős árelőnyhöz lehet jutni."

  Kényelem
  "Igazi BMW ülések és enteriör"
  Teljesítmény
  "Ha a piros lámpa zöldre vált, már a következő lámpához ér"
  Megbízhatóság
  "Nem bír elromlani (eddig legalábbis)"
  Szerviz
  "A téli-nyári gumi csere alkalmával ingyenes kötelező átvizsgálás, díjmentes szerviz csomag."
  Teljes értékelés
Állami támogatás új autó vásárlásra
Erre az autóra igénybe veheted a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tisztán elektromos személygépkocsi vásárlási támogatást, maximum 1,5 millió forintot.

A pályázatot itt az e-mobil oldalán éred el, még több infót pedig az "Állami támogatás új elektromos autó vásárlásra" tudástár oldalunkon találsz.
EPA hatótáv logó Tudástár
Az autók elektromos hatótávja sok paramétertől függ, melyet egy számmal nehéz leírni.

Az oldal az amerikai EPA szabvány szerinti elektromos hatótávot használja, mely jól tükrözik a valós elektromos hatótávot, illetve az európai NEDC szabvány szerinti hatótávot is feltűntetjük az oldalon, mely jól hangzik, de csak ideális helyzetben (20 fok, városi tempó) fedi a valóságot.

További részletes leírást és magyarázatot a Tudástár EPA / NEDC / WLTP hatótáv cikkben találsz.